Državni prvakinji Erika Fabjan in Monika Potokar sta v četrtfinalu izgubili proti Estonki Kristel Kiens in Avstralki Johannah Rohkamper. Foto: Sandi Fišer
Državni prvakinji Erika Fabjan in Monika Potokar sta v četrtfinalu izgubili proti Estonki Kristel Kiens in Avstralki Johannah Rohkamper. Foto: Sandi Fišer
Na Kongresnem trgu poleg odbojke tudi osvežitev
Fabjanova in Potokarjeva hitro izpadli

Pod žgočim soncem je bilo v petek na centralnem igrišču na Kongresnem trgu ter pomožnih v Črnučah odigranih 32 tekem rednega dela in četrtfinala, danes pa bo na sporedu še osem dvobojev končnice v obeh kategorijah, tudi finalni odločitvi, ki jo bomo prvič, od 21.00 dalje, neposredno prenašali na drugem programu Televizije Slovenija.

Številni športni navdušenci, teh se je prek celega dneva v centru Ljubljane zbralo več tisoč, so na delu videli odlične odbojkarje na mivki, med drugim tudi najboljše štiri ekipe z državnega prvenstva Slovenije v vsaki od kategorij. V četrtfinale sta se uvrstili dve ženski dvojici (Fabjan/Potokar in Kontrec/Pene) ter dve moški, ki sta se pomerili tudi med seboj (Zemljak/J. Pokeršnik in D. Pokeršnik/Boženk).

Za Zemljaka tretji zaporedni polfinale
V ponovitvi polfinala DP-ja v Kranju sta bila, v nasprotju s turnirjem minuli vikend, z 2:0 (21:16, 21:17) boljša Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak, ki bosta skušala ponoviti uspeh iz leta 2014, ko sta osvojila naslov prvakov. Za Zemljaka je to že tretja zaporedna uvrstitev v polfinale. Tudi pri dekletih bo imela Slovenija tokrat predstavnice zgolj ene ekipe. Nina Kontrec in Mojca Pene sta namreč v napetem dvoboju z 2:1 (18:21, 22:20, 15:12) ugnali hrvaški tekmici Saro Radanović in Samanto Fabris, državni prvakinji Erika Fabjan in Monika Potokar pa sta z 1:2 (18:21, 21:16, 10:15) izgubili proti Estonki Kristel Kiens in Avstralki Johannah Rohkamper.

Današnji del dogajanja, ki poleg odbojke ponuja ogromno spremljevalnega programa, nagradnih iger, se začenja že ob 14.30, vstop na prizorišče pa je brezplačen.

Ljubljana Beach Volley Challenge, sobotne tekme:

Ženske:
14.30: Kiens/Rohkamper : Koleva/Dinova
15.30: Kontrec/Pene : Zass /Teufl
18.30: Tekma za 3. mesto
21.00: Finale (prenos na TV SLO 2/MMC)

Moški:
16.30: Wutzl/Fruhbauer : Durant/Schubert
17.30: Burik/Lorenz : Zemljak/J. Pokeršnik
19.30: Tekma za 3. mesto
22.00: Finale (prenos na TV SLO 2/MMC)

Na Kongresnem trgu poleg odbojke tudi osvežitev
Fabjanova in Potokarjeva hitro izpadli