V torek ob 20.30 bo krst doživela športna dvorana, v sredo ob 20.45 nogometni stadion, Slovenija pa bo bogatejša za dva moderna športna objekta. Foto: MMC RTV SLO/T. G.
V torek ob 20.30 bo krst doživela športna dvorana, v sredo ob 20.45 nogometni stadion, Slovenija pa bo bogatejša za dva moderna športna objekta. Foto: MMC RTV SLO/T. G.
Pogled na Areno Stožice s sredine igrišča

Tri oz. štiri dni pred uvodnima tekmama v ŠRC-ju Stožice sta mesto Ljubljana in Grep na ogled popeljala četico novinarjev, med katerimi je bil tudi novinar MMC-ja. Na objektih in v okolici potekajo zadnja dela, ki morajo biti dokončana do ponedeljka, ko bo sledil tretji tehnični pregled športne dvorane in nogometnega stadiona.

Športni park Stožice je zgrajen na območju nekdanje gramoznice Stožice na severu Ljubljane, ob severni obvoznici, na katero je navezan s samostojnim priključkom. Na več kot 20 hektarjih površine stoji nogometni stadion s 16.038 sedeži in športna dvorana z 12.480 sedeži. Simpatični stadion je nekoliko ugreznjen in je zato od zunaj veliko manj opazen kot mogočna dvorana, ki prepriča v prvem trenutku, ko vstopiš vanjo.

Manj sedežev kot vstopnic!
V KZS-ju opozarjajo, da se pri razporeditvi sedežev vse ni izšlo po načrtu, saj so nastala določena nihanja med načrtom in dejanskim stanjem sedežev v dvorani. Vse imetnike vstopnic manjkajočih sedežev zato naprošajo, naj se zglasijo pri najbližjih hostesah, ki bodo obiskovalce nato pospremile do prostega sedeža, ki bo cenovno enak ali celo boljši od kupljenega. Ker gre za prvo tekmo novega objekta, ki ga vsi skupaj šele dodobra spoznavamo, vse vljudno prosimo za obilico razumevanja, so zapisali pri KZS-ju, ki obiskovalce tudi poziva, naj v dvorano pridejo vsaj dve uri pred začetkom tekme.

Tekmi pravi preizkus za Stožice
Ob vseh gradbenih, denarnih in političnih vprašanjih ter nasprotjih bodo končno oceno o uspešnosti projekta dali uporabniki. Tako reprezentance kot klubi, predvsem pa obiskovalci in navijači, ki bodo polnili stožiške tribune. Razprodana košarkarska tekma s Španijo in razprodan nogometni obračun z Avstralijo sta dobri znamenji, ki pa jih bosta mogla potrditi najprej uspešen torkov in sredin večer, nato pa še vsi nadaljnji dogodki v novem športnem srcu Slovenije.














Pogled na Areno Stožice s sredine igrišča