Aleš Kranjc bo najizkušenejši igralec Jesenic v novi sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Aleš Kranjc bo najizkušenejši igralec Jesenic v novi sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

S slovensko reprezentanco je nastopil na enajstih svetovnih prvenstvih, na treh kvalifikacijah za olimpijske igre in na olimpijskih igrah v Sočiju. Odličen strelec z modre črte bo tudi podaljšana roka trenerja Nika Zupančiča ob vzgoji mlajših soigralcev v ekipi.

"Vloga mentorja bo v neki meri nova izkušnja, pa tudi izziv zame. Vendar v tem ne vidim nobene ovire, še manj pa mi bo to predstavljalo težavo. Imamo dobrega trenerja Nika Zupančiča, ki bo tisti, ki bo to ekipo vodil, ki jo dokazano tudi zna voditi, ob tem pa zna povedati pomembne in manj pomembne stvari in ki zna mlade hokejiste tudi kaj naučiti. Seveda bomo starejši morali pomagati, tudi kaj povedati in svetovati, še posebej pa bomo na mlade morali vplivati z našimi dejanji, odnosom in pristopom. To pa v nobenem primeru ne bi smelo biti problem," je pojasnil branilec, ki bo v tej sezoni nosil dres s številko 38.

Liga AHL bo dober izziv
"Kakšne konkretne in res dobre ponudbe iz tujine nisem imel. V zadnjih dveh letih, odkar se je vrnitev hokeja na Jesenicah znova začela, slišim same pozitivne stvari. Letos je tu tudi nova Liga AHL, ki se bo odigrala na profesionalni ravni, kar se mi zdi dober izziv in verjamem, da bo liga zelo dobra," je pojasnil Kranjc.

"Jesenice so za nas, ki smo tam doma, ki smo tam zrasli, nekaj posebnega. To je enkrat ena. Vendar je treba razumeti, da neka profesionalna pot športnika mora voditi tja, kjer je zanj najbolje. Športnik ne more preveč gledati, kje je doma in kje je zrasel in da zaradi tega ne bi odšel z Jesenic. Vrniti se na Jesenice pa je vedno lepo. Pa čeprav gre samo za en trening ali zgolj za čas ob eni kavi v Podmežakli. To je nekje v srcu. Vse to pa sam gledam bolj s profesionalnega vidika. Kot sem že omenil, vidim, da se hokej na Jesenicah razvija, je v vzponu in seveda upam, da bo v naslednjih letih prišel na raven, kjer je nekoč že bil," je še dodal Kranjc.