Na čast Mini Markovič so v Kranju zaigrali Zdravljico. Foto: MMC RTV SLO
Na čast Mini Markovič so v Kranju zaigrali Zdravljico. Foto: MMC RTV SLO
Markovičeva slavila sredi Kranja

Štajerska plezalka je pred 1.700 gledalci v dvorani Zlato polje priplezala najvišje in s tem drugič v karieri zmagala med svetovno elito. Mladinska svetovna prvakinja je za zmago potrebovala 38 gibov. Maji Vidmar se finalni nastop in naskoka na skupno zmago ni posrečil in je z devetim mestom v skupnem seštevku zdrsnila na tretje. Z drugim mestom na tekmi je srebro osvojila Akizo Natuči. Naslov v svetovnem pokalu je ubranila Avstrijka Johana Ernst.

Markovičeva zmage ni pričakovala
Po tekmi je slovenska plezalka kar sijala od sreče. "Zmage nisem pričakovala! Po današnjem plezanju se mi je zdelo, da se vseeno lahko vse še dobro izteče. V včerajšnjem polfinalu sem bila peta, ampak nisem dala vsega od sebe. Danes pa sem vseeno močno zagrizla in sem zelo zadovoljna," je dejala 22-letnica in zaključila: "Bistveno sem izboljšala predvsem drugi del sezone. Upam, da bom naslednje leto startala iz izhodišča, kjer sem letos končala."

Ondra nasledil Bečana
Pri moških je zmagal Čeh Adam Ondra, ki je zmagal tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, medtem ko je lanskoletni zmagovalec kranjske tekme Klemen Bečan zasedel peto mesto.

Slovenci na koncu tretji
Slovenski tekmovalci so znova v samem vrhu športnega plezanja, saj so ekipno v pokalu narodov po končani sezoni zasedli 3. mesto. Boljši od njih sta le ekipi Avstrije in Francije. V elitni deseterici najboljših športnih plezalcev so sezono končali kar štirje Slovenci. Vidmarjeva na tretjem, Markovičeva na petem, Natalija Gros na osmem in Bečan na devetem mestu.

Naslednji teden Kranj gosti še mladinski evropski pokal.

Markovičeva slavila sredi Kranja