Borivoje Lučić je postal nov trener aktualnega pokalnega prvaka Interblocka. Foto: RTV SLO
Borivoje Lučić je postal nov trener aktualnega pokalnega prvaka Interblocka. Foto: RTV SLO
Igor Benedejčič, Interblock
Igor Benedejčič je še lani ponosno dvigoval slovenski pokal, letos pa mu na klopi Interblocka ni šlo vse po načrtih. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

S tem so se uresničile napovedi in ugibanja, ki so se v zadnjem času razširili po prestolnici. Lučić je želel obdržati celotno dozdajšnje strokovno vodstvo, s katerim se je danes tudi sešel.

Čast mu je prevzeti člansko ekipo
"Sem del projekta kluba že več kot eno leto in lahko rečem, da mi je čast prevzeti člansko ekipo, ne glede na situacijo, v kateri sta v tem trenutku tako klub kot sama ekipa," je dejal Lučić, ki je do zdaj treniral mladinsko ekipo. Čeprav nekdanji nogometaš Primorja dobro pozna mladinske nogometaše, to še ne pomeni, da jim bo popuščal. "Od njih pričakujem maksimalno resnost in ambicioznost. Morajo pokazati, da rezultati in igre, ki so jih kazali v mladinskih selekcijah, niso bili slučajni in da so sposobni prevzeti odgovornost takoj," je še dodal 49-letnik. Lučić je pred tremi leti sedel na klop Hita Gorice, nato pa je bil kratek čas še trener Primorja.

Od starejših nogometašev, ki bodo ostali, pa prav tako zahteva disciplino in predvsem pomoč mlajšim selekcijam.

Lučić je bil edina izbira
Po besedah športnega direktorja Interblocka Nenada Protege je bil Lučić njihova edina izbira. "Pogovorila sva se, predstavil sem mu novo vizijo kluba in vse težave, s katerimi se srečujemo v tem trenutku. Dobil je dva dni časa, da razmisli in pripravi svoj pogled na nadaljnjo pot. Danes smo se pogovorili o vsem in se dogovorili, da z jutrišnjim dnem prevzema vodenje članske ekipe," je novico o novemu trenerju aktualnih pokalnih prvakov potrdil Protega.

Prav tako je potrdil, da je mesto trenerja mladinske ekipe zasedel dozdajšnji pomočnik Agron Šalja.