Celjski rokometaši bodo v nedeljo ob 17. uri igrali tekmo 6. kroga Lige prvakov z ukrajinskim prvakom, ekipo Motor Zaporožje. Foto: www.alesfevzer.com
Celjski rokometaši bodo v nedeljo ob 17. uri igrali tekmo 6. kroga Lige prvakov z ukrajinskim prvakom, ekipo Motor Zaporožje. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Ovniček, Tomaž Ocvirk in William Accambray seveda v en glas zatrjujejo, da bo treba za mirnejše nadaljevanje Lige prvakov premagati Motor iz Zaporožja. Foto: rk-celje.si

Celjani so v tej sezoni v Evropi izgubili proti Skjernu, PSG-ju, Pick Szegedu in Nantesu, premagali pa so Flensburg. Z Motorjem iz Zaporožja, ki je šestkratni ukrajinski prvak, so se srečali dvakrat, in sicer v sezoni 2013/14, ko so obakrat zmagali za tri zadetke.

Domača ekipa bo tudi tokrat pogrešala nekaj rokometašev, manjkali bodo Matic Grošelj, Domen Makuc, Josip Šarac in Gal Marguč. "Moram reči, da sem vesel, da so se reprezentanti vrnili brez dodatnih poškodb. Namreč, seznam teh je še vedno dolg, Grošelj je izgubljen za sezono, Šarac je začel trenirati individualno, a ga še nekaj časa ne bo, pri Marguču se je zapletlo in lahko se zgodi, da bo moral še enkrat na operacijo, Makuca pa prav tako še nekaj časa ne bomo imeli," je težave pojasnil trener Tomaž Ocvirk.

Kljub temu pa v Celju ne iščejo alibijev. "Z vsemi igralci, ki so bili ta čas na voljo, smo trenirali dobro in se že pripravljali na obračun z Zaporožjem. Naredili smo analize, malce se je sicer zapletlo, saj so menjali trenerja, kar pomeni, da bi lahko uvedli kakšne nove zamisli, a na zadnji tekmi so igrali še enako kot prej," je najprej dejal Ocvirk.

Izkušeni gostje so najnevarnejši s srednjega zunanjega položaja. "So hitri, agilni in v obrambi bomo morali biti zelo pazljivi. Med sabo si bomo morali veliko pomagati, v napadu pa predvsem bolje izkoristiti nasprotne napade, kjer imamo največ rezerv. Poškodbe nam sicer onemogočajo to igro, saj moramo več menjati v fazi obramba-napad."

Prvič bo v Zlatorogu igral Francoz William Accambray. "V Celju sem tri tedne, ampak glede na sprejem in počutje je tako, kot bi bil tu že od nekdaj. Res se veselim te tekme, saj bo ta moja prva v dvorani Zlatorog. Potrebujemo točke, dvoboji z Zaporožjem in Zagrebom bodo najpomembnejši. Soigralci so z zmago nad Flensburgom dokazali, da je ta ekipa tega sposobna, a moramo korak za korakom, najprej v nedeljo proti Zaporožju."

Rok Ovniček v preteklih dneh ni počival (tako kot nekateri njegovi soigralci), saj je za Slovenijo igral na kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo: "Malce sem nevoščljiv soigralcem za tistih nekaj prostih dni, ki so jih imeli. A k sreči ni neke pretirane utrujenosti, počutim se super, kar je pred nadaljevanjem zelo pomembno. Pred nami je namreč tekma, za katero verjamem, da bo napeta ves čas. Morali bomo biti strpni v napadu, v obrambi pa stisniti in si na ta način zagotoviti več hitrih napadov, s katerimi bo uspeh lažje dosegljiv."

Motor ima po nekaterih podatkih sicer kar šest milijonov evrov proračuna, v ekipi ima nekaj ukrajinskih, ruskih in reprezentantov drugih držav, igralski kader sestavljajo igralci iz šestih različnih držav. Prvi strelec ekipe je desni zunanji Poljak Pawel Paczkowski.


LIGA PRVAKOV, skupina B, 6. krog, nedelja ob 17.00:
CELJE PIV. LAŠKO - MOTOR ZAPOROŽJE

PARIS SG - PICK SZEGED

FLENSBURG - SKJERN

Sobota:
NANTES - ZAGREB

Vrstni red: PSG in Pick Szeged 10, Skjern 5, Flensburg in Nantes 4, Zagreb 3, Motor in Celje Piv. Laško po 2.