Luis Suarez uradne predstavitve zaradi Fifine kazni pri Barceloni še ni doživel. Foto: Reuters
Luis Suarez uradne predstavitve zaradi Fifine kazni pri Barceloni še ni doživel. Foto: Reuters

Urugvajski napadalec je bil zaradi incidenta na tekmi svetovnega prvenstva proti Italiji, ugriznil je branilca Giorgia Chiellinija, izključen iz vseh z nogometom povezanih dejavnosti, prav tako je dobil prepoved nastopanja na devetih reprezentančnih tekmah. Kljub temu ga je Barca po prvenstvu iz Liverpoola zvabila v svoje vrste, Suarez pa se na novo sezono pripravlja pod vodstvom osebnega trenerja.

Zaslišanje čez teden dni
O Suarezovem primeru bo po pritožbi odločalo še arbitražno sodišče v Lozani, zaslišanje je predvideno za 8. avgust. 27-letnik bi tako lahko utegnil debitirati v katalonskem dresu prej kot na večnem derbiju proti madridskemu Realu konec oktobra. Če bo pritožba uspešna, bi se h klubskim treningom lahko vrnil celo že v drugi polovici avgusta.

"Pričakujem, da bo Suarez, tako kot vsak, če mu prepoveš opravljati njegovo delo, čutil jezo. Za zdaj mora še počakati, ampak ko se bo vrnil, bo poln želje, da pokaže svojo vrednost in upraviči mesto med najboljšimi napadalci na svetu," je iz pripravljalne baze v Angliji sporočil Pique.

Lani Barca po 6 letih brez lovorike
Katalonskim navijačem se ob pogledu na trizobi napad Neymar-Messi-Suarez cedijo sline, a temu bodo morale slediti tudi lovorike. Barca je zadnjo sezono prvič po šestih letih končala brez večje lovorike.