Marcel Rodman je lani sklenil igralsko pot, trenersko kariero pa je začel pri Medveščaku Zagreb kot pomočnik, a ob finančnih težavah Hrvatov decembra postal glavni trener Jesenic, ki jih zdaj zapušča zaradi še nerazkrite ponudbe iz tujine. Foto: www.alesfevzer.com
Marcel Rodman je lani sklenil igralsko pot, trenersko kariero pa je začel pri Medveščaku Zagreb kot pomočnik, a ob finančnih težavah Hrvatov decembra postal glavni trener Jesenic, ki jih zdaj zapušča zaradi še nerazkrite ponudbe iz tujine. Foto: www.alesfevzer.com

Nekdanji izvrstni slovenski reprezentant je trenerski izziv na Jesenicah sprejel decembra, ko so v klubu zamenjali dotedanjega trenerja Gabra Glaviča. Starejši izmed bratov Rodman je ekipo pripeljal do polfinala Alpske lige, kjer je nato v petih tekmah klonila pred Pustertalom iz Brunecka, v finalu DP-ja pa je po zmagi s 4:2 na prvi tekmi jeseniška zasedba klonila z 2:5 in končala na drugem mestu.

"Najprej bi se rad zahvalil klubu za zadnjih pet mesecev. Rad bi se zahvalil Anžetu Pogačarju za zaupanje in dano priložnost, da sem svojo trenersko kariero, tako kot igralsko, začel na Jesenicah. Z veseljem sem deloval skupaj z Alešem Burnikom in Petrom Škrabljem ter z vsakim igralcem posebej in vsemi skupaj. Od vsakogar sem se nekaj naučil in za to izkušnjo sem zelo hvaležen. Želel bi si, da bi se sezona končala na drugačen način. Na koncu smo bili prekratki tako v Alpski ligi kot v državnem prvenstvu. Zmanjkalo nam je malo, pa vendarle veliko. Na rezultat ne morem biti ponosen, ponosen pa sem na naše delo. Dokazali smo, da je napredek mogoč, vendar le s trdim delom in profesionalnim odnosom," je v izjavi za spletno stran jeseniškega kluba dejal Marcel Rodman.

Prevzema Polarne medvede z Žigom Pancetom
Hitro po objavi SIJ-a Acronija Jesenic je sledila že uradna objava madžarskega hokejskega kluba iz Miskolca DVTK Jegesmedvek (Polarni medvedje), ki je na svoji spletni strani oznanil, da je novi trener Marcel Rodman. Polarni medvedi zdaj igrajo v močnejši slovaški Extraligi, kjer so med 13 klubi v pretekli sezoni osvojili 8. mesto po rednem delu in nato izpadli v predkrogu končnice. V letošnji sezoni je v Miskolcu na severovzhodu Madžarske uspešno igral slovenski reprezentant Žiga Pance (21 golov in 22 podaj na 59 tekmah). Na mestu glavnega trenerja je Rodman nadomestil Glena Hanlona.

"Veselim se novega izziva, ki me čaka v Miskolcu. Točno vem, koliko časa in energije vlagajo v hokej na Madžarskem, zato komaj čakam sodelovanja z ljudmi, polnih energije, ki želijo izpolniti cilje. Slovaška liga je vrhunsko tekmovanje z veliko nadarjenimi igralci. Že od prvih telefonskih klicev sem mislil, da je to dobra priložnost zame in novo poglavje v mojem življenju," je za klubsko stran povedal 37-letnik iz Rodin, ki je v ponedeljek že prišel na Madžarsko, kjer se bo predstavil tamkajšnjim medijem.