Košarkarji Rogaške bodo drugič v zadnjih treh sezonah igrali v finalu. Leta 2015 so izgubili v finalu proti Tajfunu. Foto: www.alesfevzer.com
Košarkarji Rogaške bodo drugič v zadnjih treh sezonah igrali v finalu. Leta 2015 so izgubili v finalu proti Tajfunu. Foto: www.alesfevzer.com
Rogaška
Tadej Ferme je igral s povito glavo in bil s 14 točkami drugi strelec Rogaške. Foto: www.alesfevzer.com
Nejc Barič
Nejc Barič je na parketu preživel vseh 40 minut. Foto: www.alesfevzer.com
Rogaška drugič v finalu državnega prvenstva

Rogaška je pred več kot 1.000 gledalci dobro začela tekmo. Prvo četrtino je dobila z 19:13, v 16. minuti pa povedla že s +11 (34:23). Gostje so se nato na krilih Rama Rizvića do odmora približali le na -2 (34:32).

Na začetku drugega polčasa sta trojki zadela Tadej Ferme in Dragiša Drobnjak, tako da je semafor v 25. minuti kazal +10 (44:34). Na zadnji odmor so šli s prednostjo 54:43. Zaradi poškodb oslabljeni Zlatorog (manjkal je tudi Jan Špan) se je v 35. minuti približal na -7 (59:52), a sta nato z zaporednima trojkama odgovorila Darwin Davis, z 21 točkami prvi strelec tekme, in Eldin Čamdžić (65:52). Odpor gostov, pri katerih je Rizvić dosegel 18 točk, je bil dokončno zlomljen.

Rogaška se bo v finalu pomerila z Unionom Olimpijo. Prva tekma bo v torek v Rogaški Slatini. Igrajo na tri zmage.


Damjan Novaković, trener Rogaške: "Čestitke kolegu Alešu Pipanu za odlično sezono in vse čudeže, ki mu jih je uspelo narediti. Današnjo tekmo so Laščani odigrali še bolj oslabljeni, saj je poleg Tratnika manjkal tudi Špan, tako da je bilo naše delo olajšano. V prvem polčasu smo se oddaljili na enajst točk, vendar so nas Laščani ujeli. V uvodnih minutah tretje četrtine smo z maksimalno borbenostjo in osredotočenostjo znova povedli in prednost do konca srečanja višali iz minute v minuto. Rogaška je zopet v finalu in je edina ekipa, ki ji je to uspelo dvakrat v zadnjih treh sezonah. Časa za počitek ni, poleg tega pa sta se danes poškodovala še Miha Fon in Leon Šantelj. V torek bomo videli, ali bosta nared za srečanju proti Unionu Olimpiji. Čestitke navijačem za fer navijanje in fenomenalno vzdušje, ki so ga pričarali."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: "Čestitke košarkarjem Rogaške za uvrstitev v finale Lige Nova KBM. Slatinčani imajo v svojih vrstah bolj kvalitetne igralce, kar se je še posebej videlo na drugi in tretji tekmi polfinalnega niza. Lepo se je videlo, da smo bili na obeh tekmah zraven do zadnjih petih minut srečanja, nato pa se nam je preprosto ustavilo. Imamo zelo kratko klop, na tretji tekmi pa nam ni uspel pomagati niti Jan Špan, od katerega je naša igra v veliki meri zelo odvisna. Brez poškodb smo zdržali skozi celotno sezono, nato pa sta se nam v samem finišu poškodovala dva ključna igralca. Po Ligi za prvaka so vsi strokovnjaki ocenjevali, da proti Rogaški nimamo nobenih možnosti za zmago. Vse pohvale fantom, ki so na vsaki tekmi dali vse od sebe. Ko so dobili priložnost, so jo tudi izkoristili, in tako pridobili veliko izkušenj za nadaljnjo košarkarsko pot. Naš cilj, tudi v prihodnost, je, da mladi košarkarji dobijo priložnost in se s pridobljenimi izkušnjami nekega dne skušajo prebiti v vrhunske klube."

POLFINALE, tretja tekma:
ROGAŠKA - Zlatorog Laško 2:1
74:57 (19:13, 15:19, 20:11, 20:14)
Davis 21, Ferme 14, Johns 11, Đuranović in Drobnjak 8, Čamdžić 5, Šantelj 4, Fon 3; Rizvić 18, Miljković 15, Rubinshteyn 8, Barič in Durnik 6, Krušič 4.

Prosti meti: 6/10; 13/20
Met za dve: 16/33; 19/41
Met za tri: 12/25; 2/13
Skoki: 28; 40

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrali so na dve zmagi.


Finale, prva tekma, torek ob 18.00:
ROGAŠKA - UNION OLIMPIJA

Druga tekma, petek ob 18.00:
UNION OLIMPIJA - ROGAŠKA (Tivoli)

Tretja tekma, nedelja, 21. maja, ob 18.00:
ROGAŠKA - UNION OLIMPIJA

---------- morebitni tekmi: -----------
Četrta tekma, sreda, 24. maja, ob 18.00:
UNION OLIMPIJA - ROGAŠKA (Tivoli)

Peta tekma, petek, 26. maja, ob 18.00:
ROGAŠKA - UNION OLIMPIJA

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage.

Rogaška drugič v finalu državnega prvenstva