Gal Jakič bo edini predstavnik Slovenije na 11. paraolimpijskih zimskih igrah, ki bodo od 7. do 16. marca potekale v Sočiju. Foto: Osebni arhiv Gala Jakiča
Gal Jakič bo edini predstavnik Slovenije na 11. paraolimpijskih zimskih igrah, ki bodo od 7. do 16. marca potekale v Sočiju. Foto: Osebni arhiv Gala Jakiča

V ruskem črnomorskem letovišču bodo na prizoriščih zimskih olimpijskih iger v prihodnjih dneh potekale še zimske paraolimpijske igre. Za zdaj se še niso uresničile napovedi o tem, da bodo zahodnoevropske države in ZDA bojkotirale igre zaradi ruskega posredovanja na Krimu.

Tekmovalci iz 45 držav
Bojkot je napovedala le Ukrajina, če se ruske sile ne umaknejo s Krima. V Soči so že pripotovali udeleženci iz 39 držav, predvidoma v četrtek pa se bodo v Sočiju zbrali še paraolimpijci iz preostalih šestih držav udeleženk paraolimpijskih iger. V Sočiju bodo med 7. in 16. marcem potekale 11. paraolimpijske igre po vrsti. Slovesnost ob odprtju bo 7. marca na stadionu Fišt.

Jakič na tretjih paraolimpijskih igrah
Edini predstavnik Slovenije na paraolimpijskih igrah je alpski smučar Gal Jakič, ki je že pripotoval v Soči. Jakič bo nastopil v dveh disciplinah. Nastop v slalomu ga čaka 13. marca ob 13. uri, naslednja disciplina pa bo veleslalom - ta preizkušnja bo na sporedu 15. marca ob 6.30, po progi se bo spustil v monoskiju. Jakič bo nastopil na svojih že tretjih paraolimpijskih igrah.

Prvič se bodo na igrah predstavili deskarji, poleg tega se bodo športnice in športniki merili v alpskem smučanju, biatlonu, smučarskih tekih, hokeju in krlingu na invalidskih vozičkih.

Na RTV Slovenija bomo paraolimpijske igre pokrivali z vsakodnevnimi prispevki tako na televiziji, radiu kot MMC-ju.