Veselina Vujovića čaka debi na slovenski klopi 10. junija. Foto: EPA
Veselina Vujovića čaka debi na slovenski klopi 10. junija. Foto: EPA
Vujović objavil prvi seznam

Slovenci bodo s Slovaki igrali 10. junija v Prešovu, tri dni pozneje pa jih čaka v Velenju obračun z Latvijo.

Gajića, najboljšega strelca letošnjega svetovnega prvenstva v Katarju, ne bo na junijskih tekmah zaradi zasebnih razlogov, Škof je poškodovan, Bundalo in Razgor sta na širšem seznamu 28 igralcev, na njem pa ni Kozline in poškodovanega Bezjaka.

Ne bo popuščanja!
Vujović ne skriva, da pod njegovim mandatom ne bo popuščanja, od svojih varovancev bo zahteval maksimalen pristop na vseh področjih, če tega ne bodo sposobni udejanjiti na igrišču pa bo od vodstva zveze terjal, kot se je slikovito izrazil, da "igralcem kupijo ure in se jim zahvalijo za sodelovanje". Črnogorskega strokovnjaka ne skrbi niti zelo kočljiv termin igranja zadnjih kvalifikacijskih tekem s Slovaki in Latvijci, saj prihajata ob koncu sezone, ko je rokometni "material" že močno načet, Slovenci pa imajo za seboj že nekaj grenkih izkušenj z junijskimi tekmami.

Vse reprezentance so v enakem položaju
"Omenjena zadeva bi me skrbela v primeru, da bi imela Slovaška daljši premor in daljše priprave od Slovenije. A temu ni tako, vse reprezentance so v enakem položaju, vse so končale državno prvenstvo, vsi igralci so utrujeni po dolgi sezoni," je sprva dejal Vujović in dodal: "Menim, da je največja slovenska prednost ravno nov selektor, prav vsi igralci so dobili dodaten motiv po novem dokazovanju. Nekateri naši igralci so razmišljali o odpovedi, a so se nato premislili, kar kaže, da jim ni vseeno. Dejstvo je, da vsaka novost ali sprememba prinaša tudi kanček negotovosti. Upam, da bodo spremembe predvsem dodatna spodbuda za moje fante, kot trener pa upam, da bo ta impulz trajal čim dlje časa."

Seznam selektorja Vujovića:
Vratarji: Primož Prošt (Göppingen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), Aljoša Rezar (Tremblay)

Krilni igralci: Matjaž Brumen (Vardar), Vid Kavtičnik (Montpellier), Gašper Marguč (Veszprem), Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško)

Zunanji igralci: Jure Natek (Magdeburg), Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (Pays D'Aix), Jure Dolenec, Borut Mačkovšek (oba Montpellier), David Miklavčič, Miha Zarabec (oba Celje PL), Sebastian Skube (Björringbro-Silkeborg), Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce), Darko Cingesar (Maribor)

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje PL), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse).

Vujović objavil prvi seznam