Ronnie O'Sullivan je zadnjič svetovni prvak postal leta 2013. Takrat si je zaželel, da bi rad prvak še enkrat postal po 40. letu. Foto: World Snooker
Ronnie O'Sullivan je zadnjič svetovni prvak postal leta 2013. Takrat si je zaželel, da bi rad prvak še enkrat postal po 40. letu. Foto: World Snooker

V legendarni dvorani Crucible v Sheffieldu se je dvoboj začel izenačeno (4:4), nato pa je Kitajec dvignil raven igro in povedel kar z 10:5. O'Sullivan se ni vdal in se približal na 11:9, a dokončnega preobrata mu ni uspelo narediti. V porazu je nanizal tudi najvišji niz točk na turnirju (146 - video spodaj).

O'Sullivan: Raje izgubim v dobrem dvoboju
"To je bil fantastičen obračun, vesel sem, da sem bil del tega spektakla. Res sem užival. Raje izgubim v dobrem dvoboju, kot pa zmagam v slabem. Ding je poseben fant, res je dober. Res si srčno želi osvojiti ta turnir, želim mu vse le dobro," je bil spokojen 41-letni O'Sullivan, ki je med turnirjem bil številne bitke z mednarodno zvezo za snuker. Kmalu, 11. maja, bomo enega najboljših igralcev snukerja lahko občudovali tudi v Ljubljani.

Selby prepustil vsega tri igre
Ding bo v polfinalu meril moči z Markom Selbyjem. Dvakratni svetovni prvak je formo tempiral ravno za najpomembnejši turnir sezone, saj je deklasiral Marca Fuja s 13:3. Igralec iz Hongkonga se je po porazu šalil: "Selby je bil nepreviden, saj je izgubil tri igre."

Higgins lovi že peti naslov
V drugem polfinalu bosta igrala John Higgins in Barry Hawkins. Higgins, ki je krono dvignil štirkrat, ni imel večjih težav s Kyrenon Wilsonom (13:6), Hawkins pa je izločil Stephena Maguira s 13:9.

Zdaj se igra le še na eni mizi
Polfinale se igra na 17 dobljenih iger, trajal pa bo kar tri dni. V Cruciblu se od zdaj naprej pa vse do zadnjega dne finala (ki se konča 1. maja) igra le še na eni mizi.

SP v snukerju, četrtfinale, tabela:
SELBY (ANG/1) - FU (HKG/8) 13:3
DING (KIT/4) - O'SULLIVAN (ANG/12) 13:10
HIGGINS (ŠKO/6) - WILSON (ANG/14) 13:6
HAWKINS (ANG/7) - MAGUIRE (ŠKO) 13:9

Video: 146 točk Ronnieja O'Sullivana: