Se bo zaključek SP-ja razpletel po željah Vasilija Žbogarja? Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy
Se bo zaključek SP-ja razpletel po željah Vasilija Žbogarja? Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy

Pred sobotno regato za bronasto kolajno zaostaja 6 točk.

Vetrovne razmere na regatnem polju so bile tekmovalcem tokrat spet naklonjene, saj je ves čas pihalo okoli 15 vozlov in v prvi današnji regati je Žbogar to izkoristil. Ves čas je jadral med najboljšimi in v cilj prišel sedmi. V drugi pa je po zelo dobrem startu že na prvi stranici naredil napako in izgubil preveč, tako da se je moral zadovoljiti s 14. mestom.

"S prvo regato sem zadovoljen, z drugo pa ne. Napaka me je drago stala. Ja, ni lahko. Ampak še vedno sem blizu medalje in to je spodbuda za jutri," je po vrnitvi na kopno povedal Žbogar, ki ima v mislih že regato za medaljo, ko bo lovil bron, saj ima Francoz Lobert po dveh današnjih zmagah na 2. mestu že 15 točk prednosti.

Izolan za trenutno tretjim, Novozelandcem Murdochom, zaostaja 6 točk, a pred njim je še Šved Salminen, ki ima le točko prednosti. "Jutri bom šel na zmago, pa upam, da bosta Šved in Novozelandec dovolj za mano. Rezultati v regati za medalje štejejo dvojno in marsikaj se lahko zgodi," je o zadnjem dejanju prvenstva razmišljal slovenski jadralec in dodal: "Najboljša možnost bi bila, da bi se Novozelandec in Šved pokrivala in ostala malo bolj zadaj. Ampak to so zgolj načrti, želje. Kaj se bo dejansko dogajalo, pa bomo videli. Pripravljen moram biti na vse, zdaj grem na masažo, potem pa počitek in priprava na zadnjo regato. Naj medaljo dobi najboljši."

Zlata medalja je že oddana Britancu Gilesu Scottu, ki je ubranil naslov in nadaljuje prevlado v razredu finn.