Matevž Kamnik je tokrat premočno manjkal. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matevž Kamnik je tokrat premočno manjkal. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH Volley - Zenit Kazan
Za Igorja Kolakovića in varovance je bil Tours tokrat prezahteven zalogaj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Nerazpoloženi slovenski prvaki tokrat niso imeli nobenih možnosti, saj so bili bledi v vseh elementih. Prva dva niza so gladko izgubili na 17 oz. 19, šele v zadnjem nizu so povedli z več kot točko prednosti, a je žarek upanja pri 11:13 odlični češki korektor David Konecny s sijajnimi servisi ekspresno zatrl.

Ogromno napak v napadu
Prav v teh trenutkih je pri gostih povsem odpovedal sprejem, ki je bil na začetku še zelo soliden, nato je le še strmo padal. Slovencem se je močno poznala odsotnost blokerja Matevža Kamnika, za nameček pa je moral stisniti zobe še en bloker Adam Simac. Blok tako ni bil na pričakovani ravni, trenerja Igorja Kolakovića pa lahko bolj skrbi, da so še bolj šepale napadalne akcije, napak je bilo ogromno.

Od 12:12 le še pet osvojenih točk
Odbojkarji ACH Volleyja so tekmo sicer dobro začeli. Dolgo so držali korak z gostitelji, ki so prvo serijo točk nanizali šele po izidu 12:12, ko so povedli s tremi točkami razlike. A gostje so se hitro približali na točko zaostanka, po izidu 16:15 so Francozi spet dobili tri zaporedne točke in si priborili veliko prednost. Slovenski prvaki so nato prehitro popustili, saj so do konca osvojili vsega dve točki, po zaostanku s 17:20 pa nobene več.

Ropret s servisi vlil nekaj upanja
Kriza s konca uvodnega niza se je nadaljevala tudi na začetku drugega. Tours je povedel z 10:3. Kolaković se je odzval z menjavami, namesto Alana Komela, Mateja Vidiča in Dejana Vinčića je v igro poslal Andreja Flajsa, Simca in Gregorja Ropreta, ki je po zaostanku s 14:21 s servisi vlil nekaj upanja (17:21). A to je bilo kratkotrajno, saj so domači vzpostavili ravnotežje in niz mirno pripeljali do konca.

V Stožice prihaja selektor Vuković
Tretji niz je bil izenačen, ACH je vodil le s 3:1 in 13:11, a so gostitelji hitro obrnili izid v svojo korist. Odločilna prednost je bila za 22:18. Naslednjo tekmo lige bodo Ljubljančani igrali naslednjo sredo, ko v Stožice prihaja slovenski selektor Veselin Vuković z Budvansko Rivijero, ki je v prvem krogu prav tako prepričljivo z 0:3 klonila proti poljskemu Skra Belchatowu.

LIGA PRVAKOV

1. KROG, skupina F
PGE SKRA BELCHATOW - BUDVANSKA RIVIJERA
3:0 (21, 17, 22)
TOURS VB - ACH VOLLEY
3:0 (17, 19, 21)
Tours: P. Konečny 7, Terzić 7, Slavev, Redwitz, D. Konečny 23, Prevel, Massacrier, D'Almeida, Hominal, Smith 5, Gonzalez 2, Cala 10.
ACH Volley: Flajs 5, Lewis, Komel 4, Šket 17, Klobučar, Vinčić 1, Kovačević 4, Čebulj, Ropret, Rašić 2, Vidič, Simac 5.
2. KROG

Sreda, 26. oktobra, ob 20.30:
ACH VOLLEY - BUDVANSKA RIVIJERA
PGE SKRA BELCHATOW - TOURS VB

3. krog bo 14. in 15. decembra.