Odbojkarji ACH Volleyja upajo, da se bodo iz Toursa vrnili z zmago. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Odbojkarji ACH Volleyja upajo, da se bodo iz Toursa vrnili z zmago. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Francozi imajo, tako kot slovenski prvaki, prenovljeno ekipo. Ta je na papirju močnejša od lanske, kar kažejo tudi rezultati v prvenstvu - v petih krogih so namreč petkrat zanesljivo zmagali.

Vinčić: V Francijo gremo samozavestni
"Čeprav še ne vemo natančno, kako igrajo, saj nas natančne analize še čakajo, vemo, da gre za vrhunsko ekipo. Okrepila sta jih sprejemalca Miloš Terzić, evropski prvak s srbsko reprezentanco, in Kubanec Yosleyder Cala, tudi on ima bogate izkušnje z igranjem v dobrih klubih. Tudi od prej že imajo nekaj odličnih igralcev, tako da nas gotovo čaka težko delo. Tudi mi smo dobra ekipa in vsekakor v Francijo potujemo samozavestni in z veliko željo po zmagi," je dejal organizator igre ljubljanske ekipe Dejan Vinčić.

Ekipa, vredna vsega spoštovanja
Poleg Cale, ki je v Tours prišel iz Verone, in Terziča, nekdanjega igralca Crvene zvezde, v francoski ekipi igra še nekaj tujcev. Češka brata Konečny sta že dalj časa v ekipi, ravno tako odlični podajalec Brazilec Rafael Redwitz, ki ga ACH pozna tudi z dvobojev v sezoni 2009/10, ko je igral za poljsko Resovio, iz španske Almerie pa je v klub prišel tudi ameriški centralni bloker David Smith. Nekaj je novih tudi francoskih igralcev, vsekakor gre za ekipo vredno vsega spoštovanja, ki ima povrh vsega tudi bogato tradicijo, leta 2005 je namreč Tours že osvojil ligo prvakov.

S Toursom za drugo mesto?
Na papirju naj bi bili ravno Francozi tisti, ki se bodo s slovenskimi prvaki v skupini F, v kateri sta še poljski Skra Belchatow in črnogorska Budvanska Rivijera borili za drugo mesto, a Vinčić meni, da je razplet v skupini lahko tudi drugačen, kot napovedujejo strokovnjaki: "Belchatow ni v najboljši formi. V poljskem prvenstvu je izgubil že tri tekme, tako da ne verjamem, da bo v naši skupini imel lahko delo. Je pa res, da so nam napovedali le boj s Toursom za drugo mesto."