ACH Volley je že sedmič zmagal v srednjeevropski ligi. Foto: www.alesfevzer.com
ACH Volley je že sedmič zmagal v srednjeevropski ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarice Calcita v vitrino dodale novo lovoriko
Odbojkarji ACH-ja v finalu ugnali Tirolce

Lanskoletni zmagovalci srednjeevropske lige, ki so za uvrstitev v finale potrebovali pet nizov, tako kot tudi odbojkarji ACH Volleyja, so v tekmo vstopili v vlogi favorita, saj so v Ligi prvakov igrali vidnejšo vlogo od slovenskih državnih prvakov, ki so jih na začetku leta brez izgubljenega niza premagali v Tivoliju.
"V obeh dneh zaključnega turnirja je bila raven prikazane odbojke na visoki ravni in tudi Innsbruck je v finalu prikazal zelo dobro igro. Tudi njim moramo priznati kakovost, toda s takšno željo, kakršno je naša ekipa kazala, je težko izgubiti. Vesel sem, da je vseh 14 igralcev stremelo k istemu cilju, ki smo ga tudi dosegli. Ne bi izpostavljal kakšnega odbojkarskega elementa, v katerem bi bili veliko boljši od nasprotnika, dejal bi, da je zmagala ekipa. Ves čas smo verjeli v zmago, tudi takrat, ko smo bili v izgubljenem položaju, vendar smo se z borbeno igro vedno vrnili. Dejal bi, da je bila borbenost tista, ki nam je prinesla zmago," je pojasnil trener Zoran Kedačič.

Peta zaporedna zmaga slovenske ekipe pri dekletih
V ženski srednjeevropski odbojkarski ligi se naslova še petič v nizu veselijo igralke slovenskega kluba. Po letu 2014 so bile drugič v zgodovini najboljše odbojkarice Calcita, ki so v finalu letošnjega zaključnega turnirja v Mariboru s 3:0 (21, 19, 19) premagale madžarski Linamar Bekescsabai.

Varovanke Gašperja Ribiča, so prva dva niza dobile zanesljivo, odločilno prednost so si priigrale med obema tehničnima odmoroma, v tretjem nizu pa je bilo izenačeno do končnice in izida 18:17, v zaključku pa so bile slovenske prvakinje precej bolj zbrane, kar jim je zagotovilo gladko zmago. Calcit, pri katerem je bila s 13 točkami najučinkovitejša Olivera Kostić, je imel precej boljši sprejem, posledično pa tudi boljši napad.
"Čestitam dekletom za izvrstno igro. Vesel sem, da smo zmagali. Cilj, ki smo si ga zastavili, smo dosegli. Ekipa je pokazala karakter. Tudi v težkih trenutkih je našla pravo igro za izhod, pokazala je tudi dobršno mero psihološke trdnosti. V ključnih trenutkih so dekleta dokazala tudi zrelost. Bilo je tudi nekaj slabosti, a te se ob zmagoslavju pozabijo. Uspeh je dobra spodbuda za nadaljevanje sezone, v kateri nas čakajo še zahtevne tekme," je poudaril trener Calcita Gašper Ribič.

Sklepni turnir (M), Ljubljana (Tivoli), finale:
ACH VOLLEY - HYPO TIROL
3:1 (23, 23, -22, 19)

ACH Volley: Flajs, Kozlowski, Kozamernik 12, Walker 11, Purič, Ledinek, Satler 2, Pleško, Jurić, Donik, Mochalski 20, Pokeršnik 13, Koncilja 10.

Hypo Tirol Innsbruck: Beer 3, Provenzano, Chrtiansky jr. 4, Peda 9, Teppan 14, Koraimann 1, Tusch 1, Soares 14, Frances 4, Ropret 7, Duarte da Silva 5.




Za 3. mesto:
CALCIT KAMNIK - POSOJILNICA DOB
3:2 (-20, 20, -21, 21, 11)

Polfinale:
ACH VOLLEY - POSOJILNICA DOB
3:2 (14, 17, -22, -22, 10)

HYPO TIROL - CALCIT KAMNIK
3:2 (23, -14, -20, 26, 11)




Sklepni turnir (Ž), Maribor (Lukna), finale:
CALCIT LJUBLJANA - BEKESCSABA
3:0 (21, 19, 19)

Calcit Ljubljana: Kučej 10, Forštnarič, Jerala Vyver 1, Božič, Grudina 9, Vrhovnik, Hribar 2, Turk, Igličar, Kostić 13, Koleva 12, Potokar 8.

Linamar: Soos 5, Szakmary 9, Szpin, Kanizsai, Clement 5, Korniss, Talas 5, Fabian, Nagy, Bodnar 2, Matić 12, Molcsanyi, Holst 1.




Tekma za 3. mesto:
NOVA KBM BRANIK - VASAS BUDIMPEŠTA
0:3 (-21, -21, -23)

Polfinale:
CALCIT LJUBLJANA - NOVA KBM BRANIK
3:1 (-23, 14, 19, 18)

BEKESCSABA - VASAS BUDIMPEŠTA
3:1 (-19, 24, 19, 21)

Odbojkarice Calcita v vitrino dodale novo lovoriko
Odbojkarji ACH-ja v finalu ugnali Tirolce