Mory Sidibe, Matej Vidić in Jayson Michael Jablonsky so v bloku takole ustavljali Jan-Willema Snippeja. Na koncu so potegnili krajši konec, a za uteho jim ostaja točka. Foto: BoBo
Mory Sidibe, Matej Vidić in Jayson Michael Jablonsky so v bloku takole ustavljali Jan-Willema Snippeja. Na koncu so potegnili krajši konec, a za uteho jim ostaja točka. Foto: BoBo
Mory Sidibe
Francoska okrepitev Mory Sidibe je bil s 27 točkami najučinkovitejši igralec tekme. Foto: BoBo
ACH-ju za uvod točka, Nemcem dve

Prvi niz je bil izenačen do 6:6, nato pa so na igrišču zagospodarili domači, ki so z raznovrstno igro povedli z 12:8, nato pa tudi z 22:14. Gostom dve minuti odmora nista pomagali. "Ljubljančani" so niz s 25:19 odločili v svojo korist. Najučinkovitejši so bili Uroš Kovačević, Mory Sidibe in Jason Jablonsky s po petimi točkami.

Po 8:3 padec v igri domačih
Tudi začetek drugega niza je pripadel domačim, ki so hitro povedli z 8:3. Trener gostov je vzel minuto odmora, ki je pomagala, saj so Nemci vzpostavili ravnotežje in izenačili na 19:19. Končnica je pripadla Unterhachingu, ki so z odličnim serviranjem niz dobili s 25:22. Razigral se je Christian Dünnes. V tretjem nizu je bil izid kar 22-krat izenačen. Pri 23:23 je Jablonsky serviral v mrežo, kar je pomenilo prvo zaključno žogo za goste. Izkoristil jo je Dünnes.

Na krilih Sidibeja in Kovačevića do petega niza
To ni pretirano potolklo ACH-ja, saj se je v četrtem nizu pobral. Po izenačenem začetku so domači tehtnico nagnili na svojo stran za vodstvo s 16:10. Gostom se ni uspelo več približati na manj kot tri točke zaostanka. Drugo zaključno žogo je izkoristil Sidibe, ki je bil ob Kovačeviću z 20 točkami najbolj razpoložen v domači vrsti.

ACH izenačil, a preobrata ni zmogel
Na vrsti je bil peti niz. V njem so po 1:1 gostje povedli (3:1), ušli na 9:6, a se domači niso predali. Po bloku Milana Rašića jim je uspelo izenačenje (11:11). Kljub temu popolnega preobrata ni bilo. Izid je bil izenačen še pri 13:13, 14:14, 15:15, nato pa so gostje izkoristili tretjo zaključno žogo. Odločilno točko (15:17) jim je "podaril" Sidibe, sicer najučinkovitejši igralec tekme, ki je žogo poslal v avt.

Luka Slabe, trener ACH Volleyja: "Odločali so detajli in majhne stvari. To nas je danes na koncu stalo zmage. Fantje so se res borili, dali vse od sebe, a to bi bilo dovolj. Upam, da ne bomo objokovali te izgubljene priložnosti, a saj je do konca še pet tekem. Obe ekipi sta veliko nihali, še posebej pri servisu in sprejemu. Začeli smo dobro, pa nato padli in se spet dvignili, oni pa so se po prvem nizu lepo vrnili. Vedeli smo, da imajo tri nevarne igralce, ki pa nam jih ni uspelo povsem ustaviti."

V naslednjem krogu bodo "Ljubljančani" gostovali pri prvem favoritu skupine Macerati, ki je s 3:0 zmagal v gosteh pri belgijskem Asse-Lenniku.

LIGA PRVAKOV
SKUPINA D, 1. krog

ACH VOLLEY - GENERALI UNTERHACHING
2:3 (19, -22, -23, 19, -15)

ACH Voley: Flajs, Lewis, Šket, Kovačević 22, Sidibe 27, Klobučar, Petrović 8, Jablonsky 11, Ropret 3, Rašić, Moreno, Vidič 6.

Unterhaching: Den Boer, Steuerwald, Snippe 15, Skladany 2, Hirsch 2, Šumov 9, Hupka, Strohbach, Friedrich 8, Dünnes 21, Šafranovič 9, Prüssener.

EUPHONY ASSE-LENNIK - MACERATA
0:3 (-17, -22, -22)

POKAL CEV (M)

1/16-finala, 1. tekma:
CALCIT VOLLEYBALL - VOLLEY ARMISWIL
3:1 (14, 18, -23, 21)

Povratna tekma bo 31. oktobra.

ACH-ju za uvod točka, Nemcem dve