Ljubljančani so se vrnili po zaostanku 0:2. Foto: Sandi Fišer
Ljubljančani so se vrnili po zaostanku 0:2. Foto: Sandi Fišer
Na tribunah stoženske dvorane se je zbralo 5.000 navijačev. Foto: Sandi Fišer

Stožice, čeprav ne polne, so oživele šele v tretjem nizu in nato ni bilo več mogoče zaustaviti igre slovenskih prvakov. Bila je povsem drugačna, poletna, hitra in raznovrstna. Težko je poiskati razloge za to, zanesljivo pa je Igor Kolaković napravil potezo tekme, ko je namesto obolelega in poškodovanega Dejana Vinčiča na mesto organizatorja v igro poslal Gregorja Ropreta. 22-letnik, ki je še najbližje temu, da bi ga lahko klicali Ljubljančan, doma je namreč z Brezovice, kjer se je naučil tudi prvih odbojkarskih prvin, je navdušil.

To, kar je Kolakovič poudarjal že nekaj tednov, namreč da ACH letos, čeprav ima kopico mladih igralcev, nima krajše klopi, se je izkazalo prav tokrat. Še v torek je kapetan Andrej Flajs dejal: "Vse razen gladke zmage bo za nas razočaranje." Po sinočnji tekmi je bilo mnenje povsem drugačno. Zmaga, pa čeprav v petih nizih, je bila pravi obliž na rane, še posebej pa igra v zadnjih treh nizih, ko so slovenski prvaki črnogorske odpihnili z igrišča.

Kje so bili igralci z glavami v uvodnih petih nizih letošnje sezone, se sprašuje predvsem strokovno vodstvo, vendar če bo nadaljevanje Lige prvakov podobno koncu sinočnje tekme, bo tudi letošnji slab evropski uvod hitro pozabljen.

Pred novim klubskim tekmovalnim izzivom sledi enomesečni reprezentančni premor, ki bo znova premešal karte, in upajmo, da slovenski prvaki ne bodo potrebovali novega štarta, temveč da bodo nadaljevali od trenutka, ko je njihovo zmago v Stožicah navdušeno pozdravilo občinstvo.
Boštjan Reberšak, Jutranja športna zgodba, Val 202