Alen Šket se je izkazal s 30 točkami. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Alen Šket se je izkazal s 30 točkami. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Igor Kolaković
Igor Kolaković je na koncu vendarle lahko zaploskal svojim varovancem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Po porazu v Toursu si Ljubljančani novega spodrsljaja niso smeli privoščiti, vendar je dolgo kazalo, da jim ne bo uspelo. Nato so se le prebudili in osvojili prvi dve točki v letošnji Ligi prvakov.
Prvi niz so gostje dobili s 25:20, drugega pa s 25:23. V tretjem nizu je ACH znižal na 1:2, bilo je 25:18. Četrti niz je gladko s 25:10 pripadel gostiteljem, v odločilnem nizu pa so izkoristili drugo zaključno žogo in slavili s 15:12.
Najučinkovitejši igralec je bil Alen Šket s kar 30 točkami.

Veliko napak
Domači trener Igor Kolaković je poleg njega v začetno postavo uvrstil Alana Komela, Dejana Vinčića, Uroša Kovačevića, Milana Rašića in Adama Šimca. ACH je ves čas zaostajal, sicer dvakrat izenačil (17:17, 19:19), toda po vodstvu s 24:20 je bilo jasno, da je prvi niz za domače odbojkarje izgubljen.

Ljubljančani so se v drugem nizu nekoliko prebudili. Boljši blok in napad ter silovit udarec Rašića za vodstvo s 13:12 so napovedali preobrat, vendar so zadnjič vodili pri 16:15. Izid je bil še petkrat izenačen, potem pa so ACH-jevci kar sami z napakami in slabim sprejemom omogočili tekmecem pridobivanje dragocenih točk.

V "tie-breaku" vodili od začetka do konca
Po izenačenem začetku tretjega niza je pri izidu 15:12 ACH prvič na tekmi povedel s tremi točkami naskoka. Tokrat je obdržal prednost, padca v igri ni bilo, napake pa so začeli delati gostje. To je dalo krila ljubljanski ekipi, ki je v četrtem nizu zagospodarila na igrišču. Razživel se je kapetan Andrej Flajs, odlično mu je pomagal Šket, blok je postal nerešljiva uganka in prednost je le še naraščala.

Zadnji niz je bil znova bolj izenačen, a gostje niso imeli pravih možnosti za zmago. ACH je vodil od začetka do konca. Flajs, še drugi rezervist Gregor Ropret in predvsem Šket so pridno zbirali točke. Dvakratno znižanje na točko (10:9 in 11:9) je bilo zadnje, kar je uspelo gostom, in po dobrih dveh urah drame se je slavje v Stožicah le začelo.

Ljubljančani se bodo po daljšem premoru v Ligi prvakov sredi decembra v gosteh pomerili s še neporaženim poljskim moštvom Skra Belchatow.
Izjavi po tekmi

Igor Kolaković, trener ACH Volleyja: "Slab začetek, tu ni opravičila. Morda je bil kriv domač teren, tudi lani je bilo podobno, a smo takrat to prebrodili. Danes te kakovosti ni bilo, rešili pa so nas igralci s klopi. Flajs in Ropret sta nas ob občinstvu, ki je bilo naš osmi igralec, dvignila. V naslednjih treh nizih smo dosegli gladko zmago. Ta točka, ki smo jo izgubili, nam bo morda res manjkala. Toda če bomo igrali tako, kot smo v teh treh nizih, bomo imeli dovolj točk. Res pa je, da v naslednjih štirih tekmah potrebujemo tri zmage."

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja: "Prva dva niza smo delovali na trenutke zmedeno. Pobrali smo dosti žog v obrambi, a nerodno zaključevali v napadu. Do tretjega niza pa smo spoznali, da bomo šli domov, če bomo tako igrali. Če pa bi spremenili pristop, bi ostali v dvorani še kakšno uro. Sprostili smo se že ob koncu drugega niza, v tretjem in četrtem pa smo nadigrali nasprotnika. Videlo se je, kdo ima katero vlogo. Mislim, da je imela naša igra več repa in glave."

Liga prvakov

2. krog, skupina F

ACH VOLLEY - BUDVANSKA RIVIJERA
3:2 (-20, -23, 18, 10, 12)
5.000 gledalcev

ACH Volley:
Šket 30, Rašić 17, Komel 14, Flajs 13, Šimac 6, Kovačević in Ropret po 2.

Budvanska Rivijera:
Dukić 17, Čaćić 16, Raić 14, Marković 7, Stevanović 5, G. Čuk in Petković po 3, Dabović in Čedić po 1.

PGE SKRA BELCHATOW - TOURS VB
3:1 (22, 21, -19, 22)

Lestvica: 
PGE SKRA BELCHATOW 2 2 0 6:1 6 TOURS VB 2 1 1 4:3 3 ACH VOLLEY 2 1 1 3:5 2 BUDVANSKA RIVIJERA 2 0 2 2:6 1


Pokal CEV (M), 1/16 finala, povratna tekma

AQUACARE HALEN - Calcit Kamnik 0:3
3:0 (24, 21, 20)
O napredovanju v osmino finala je odločal zlati niz, ki so ga s 15:12 dobili Belgijci.
V odebeljenem tisku je izid prve tekme.