Na prvo zmago na evropskih prvenstvih bo treba še počakati. Proti Španiji ni bilo niti kančka možnosti ... Foto: EPA
Na prvo zmago na evropskih prvenstvih bo treba še počakati. Proti Španiji ni bilo niti kančka možnosti ... Foto: EPA
Tine Urnaut (prvi z desne) se na dan praznovanja svojega 21. rojstnega dne ni izkazal, presenetil pa je Matej Vidič (v sredini). Foto: EPA
Odbojkarji začeli EP s porazom

Evropski prvaki so bili razen v bloku boljši v vseh elementih igre in so imeli nenehno pobudo. Očitno so tekmo vzeli nadvse resno, potem ko so jih Slovenci na letošnjih sredozemskih igrah v Pescari skoraj presenetili. Naredili so malo napak, medtem ko pri Slovencih ni bilo posebej razpoloženih igralcev.

Presenetil je le Matej Vidič, z 10 točkami najučinkovitejši v slovenski reprezentanci. "Rezultat pove vse, Španija je bila za dva razreda boljša. Nam niso šli servisi, slabi smo bili pri sprejemu, v napadu in obrambi," so si bili enotni v slovenskem taboru. Alen Šket, ki je na mestu korektorja dobil priložnost namesto Gasparinija, je imel le 30-odstoten izkoristek.

Dvoboj je trajal uro in 20 minut, nizi so se končali na 20, 19 in 20. Slovenija je spodbudno začela (3:1), toda Španci so hitro prevzeli pobudo in povedli z 8:5 in 16:11. V drugem nizu so Slovenci na začetku spet vodili in držali korak do izida 16:17. V zadnjem nizu je varovancem Gregorja Hribarja uspelo izenačiti na 12 in za trenutek so povedli, toda upanje na osvojeni niz je kmalu zbledelo.

V predtekmovalni skupini C sta še Grčija in Slovaška. V drugi del tekmovanja se uvrstijo prve tri ekipe. Za Slovenijo je to tretje evropsko prvenstvo, do zdaj pa še niso zmagali na nobeni tekmi.

SLOVENIJA - ŠPANIJA
0:3 (-20, -19, -20)

Petek ob 14.00:
GRČIJA - ŠPANIJA
Ob 19.00:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA (TVS 2)

Sobota ob 15.30:
SLOVAŠKA - GRČIJA

Nedelja ob 14.00:
SLOVENIJA - GRČIJA (TVS 2)
Ob 19.00:
SLOVAŠKA - ŠPANIJA

Odbojkarji začeli EP s porazom