Odbojkarji ACH Volleyja so osvojili 11. naslov državnega prvaka. Foto: Aleš Fevžer
Odbojkarji ACH Volleyja so osvojili 11. naslov državnega prvaka. Foto: Aleš Fevžer
ACH 11. državni prvak v odbojki
Odbojkarji ACH Volleyja ubranili naslov

V zadnjem desetletju prevlade ACH Volleyja na slovenski odbojkarski sceni so bile finalne serije monotone, nezanimive. Letošnja zelo izenačena pa žal ni plod razvoja še ene vrhunske ekipe v Sloveniji, pač pa pohajanja sape vodilnemu slovenskemu odbojkarskemu kolektivu.

Člani ACH Volley so edini profesionalci
Sezono so v klubu zaznamovali odhodi, zamujanje plač, na koncu pa še poškodbe, ki so dodatno krojile sestavo moštva. ACH Volley je edino profesionalno odbojkarsko moštvo, drugi tudi pri finalistih v Murski Soboti kombinirajo s študenti in programom treningov, in to se je kljub vsemu naštetemu videlo v finalni seriji.

Murskosobočani so izkoristili eno priložnost
Odločilna je bila fizična priprava in delo daljšega obdobja, ob katerem so bila v seriji na tri zmage presenečenja izključena, vendar ne nemogoča. Murskosobočani so imeli svoje priložnosti - izkoristili so le eno na prvi tekmi. Nadaljevanje je pomenilo iskanje poti iz krize - na igrišču se je končalo z 11. naslovom, v upravi se bo, ko bo potrjeno mesto v ligi prvakov, ko bo dobilo temelje tudi v finančni konstrukciji za prihodnjo sezono in sestavi kadra.

Ostati ali oditi?
Igralci si v teh dneh prepevajo znan napev "Should I stay or should I go?". Enostavne rešitve ni, tujina je neizprosna, ob varčevanju tudi na evropski ravni pa si mesta v dobrih klubih izbori le svetovna smetana, te trenutno ni vrstah slovenskih prvakov.

Nekaj optimizma vendarle je
Po drugi strani se počasi topi zaupanje v resnično prenovo kluba in pokritje starih dolgov. Nekaj optimizma vliva skorajšnja pridobitev novega glavnega pokrovitelja kluba. Končne odločitev bodo znova posledica dogovorov, ki v preteklosti niso bili vselej korektni, in tudi zaradi podobnih izkušenj, ki jih dobijo drugi slovenski klubi ob spremljanju težav ACH Volley, v Murski Soboti za prihodnjo sezono še ne vedo, ali bi se podali v evropska tekmovanja.

Vsaka neizkoriščena priložnost ACH Volleyja, ki ostaja vlečni konj slovenske odbojke, ali katerega drugega kluba pa je velika škoda za slovensko odbojko, ki si je šele dobro izborila mesto v slovenskem športu.

ACH 11. državni prvak v odbojki
Odbojkarji ACH Volleyja ubranili naslov