Zmagovalci slovenskega pokala za sezono 2015/16 - odbojkarji Calcita Volleyballa. Foto: BoBo
Zmagovalci slovenskega pokala za sezono 2015/16 - odbojkarji Calcita Volleyballa. Foto: BoBo
Calcit Volleyball
Kamniški blok ustavlja ljubljanski napad. Foto: BoBo
Odbojkarji Calcit Volleyballa pokalni prvaki

Kamničani so tako po letu 2001 drugič postali pokalni prvaki. Gostitelji turnirja so zmagali povsem zasluženo. Junak domače zmage je bil Žiga Štern, ki je dosegel 29 točk.

Branilci lovorike iz Ljubljane so preslabo sprejemali servise, posledično pa imeli težave tudi v napadu, v katerem je spet korektno odigral le Eric Mochalski (16 točk), vnovič pa je razočaral Sam Walker.

Štern prevesil tehtnico
Domači so v prvem nizu (25:23) naredili veliko napak, česar pa gostje niso znali izkoristiti, kamniški blok je bil namreč v končnici previsok. Po drugem nizu (20:25) je bilo videti, da so igralci ACH Volleyja ujeli ritem, toda v tretjem (25:22) je bilo spet podobno kot v prvem, končnica je po odlični igri Žige Šterna in napaki Jana Kozamernika pripadla gostiteljem. Ti so si v četrtem nizu hitro priborili lepo prednost, ki so jo do konca kljub menjavam v ljubljanski ekipi - ta je izgubila drugi pokal v zadnjih treh letih, le še večali.

Za najboljšega igralca je bil izbran Žiga Štern, najboljši prosti igralec je postal Klemen Hribar, organizator igre Jan Brulec, najboljši bloker pa Jan Kozamernik.

Kotnik ponudil svoj odstop
"V prvem nizu smo imeli tekmo pod kontrolo, na koncu smo naredili dve, tri lastne napake, izgubili niz, na koncu tudi tekmo. Zame je boljša ekipa izgubila od slabše, ampak tako je. Po novem letu smo imeli nekaj težav, saj Jan Kozamernik in Michal Kozlowski zaradi bolezni nista trenirala, tako da se nismo mogli optimalno pripraviti na zaključni turnir Slovenije. Dejstvo je, da je ACH Volley najbolje organiziran odbojkarski klub v Sloveniji, danes je izgubil, nismo izpolnili cilja, saj nismo osvojili pokalnega naslova, zato je logično, da po takšnem porazu ponudim odstop. Vodstvo kluba se bo odločilo, kako naprej,"
je po porazu dejal trener ACH Volleyja Bogdan Kotnik.

Brumen: Presežek Žiga Štern in Andrej Štembergar Zupan
Trener domačih Marko Brumen pa je povedal: "Dejal bom, da smo odigrali dobro tekmo, igrali smo čvrsto, nismo dovolili, da bi nasprotnik v serijah prihajal do točk. Malenkost smo padli le v drugem nizu, v vseh drugih smo igrali zelo dobro. Vedno zmaga ekipa, tako je bilo tudi tokrat, ampak v ekipi so nekateri boljši od drugih. Tokrat sta bila resničen presežek Žiga Štern in Andrej Štembergar Zupan, drugi pa so zelo lepo dopolnili celoto in so na igrišču naredili tisto, kar so morali."

POKAL SLOVENIJE (M)

FINALNI TURNIR, Kamnik

Finale:
CALCIT VOLLEYBALL - ACH Volley
3:1 (23, -20, 22, 16)

Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 3, T. Štern 12, Štalekar, Vidmar, Štembergar Zupan, J. Brulec 5, Lakner, Kotnik 13, Ž. Štern 29, Videčnik, Konjedic.

ACH Volley: Flajs 13, Jereb, Kozlowski 2, Kozamernik 14, Walker 6, Purić 9, Ledinek, Satler, Pleško, Jurić, Donik, Mochalski 16, Terpin 1.


Polfinale:

ACH VOLLEY - Panvita Pomgrad
3:0 (22, 21, 22)

CALCIT VOLLEYBALL - Krka
3:0 (21, 20, 15)

Odbojkarji Calcit Volleyballa pokalni prvaki