ACH Volley je proti Modeni igral že lani, v Stožicah so Italijani slavili zmago z 0:3. Foto: www.alesfevzer.com
ACH Volley je proti Modeni igral že lani, v Stožicah so Italijani slavili zmago z 0:3. Foto: www.alesfevzer.com
Ocena nastopov ACH-ja v Ligi prvakov
Za konec lepa zmaga ACH Volleyja

Slovenski prvaki, ki so v 1. krogu v Modeni izgubili s 3:2, so že prej izgubili vse možnosti za osmino finala, prav tako pa za nadaljevanje sezone v Pokalu CEV.
Italijani so v Ljubljano pripotovali z že zagotovljenim prvim mestom v skupini D, o drugem mestu pa sta med sabo odločila Belchatow in Craiova. Po zmagi s 3:0 je pripadlo Poljakom.

V uvodnem nizu je ACH-jev organizator igre Maksim Buculjević dobro razporejal žoge, v napadu sta bila razpoložena Apostolos Armenakis in Žiga Štern, na prvem tempu pa Jan Kozamernik, kar je domačim prineslo prednost štirih točk (15:11). Gostje so nato izenačili, po bloku Earvina Ngapetha pa povedli (16:17). Vendar je bilo nadaljevanje spet v znamenju ACH-ja, ki je prek Jana Kozamernika izkoristil drugo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 (25:21).

Tudi drugi niz se je za ACH začel nadvse obetavno, s servisi so oddaljili tekmece od mreže in na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo petih točk. Do drugega tehničnega odmora so se jim gostje popolnoma približali, razigral se je Swan Ngapeth, izid na 19. točki izenačili in po napaki Jana Pokeršnika na servisu z drugo zaključno žogo izid v nizih izenačili na 1:1 (23:25).

V tretjem nizu so si Ljubljančani v še eni napeti končnici z blokom Buculjevića priigrali zaključno žogo, nato je napad Šterna končal v avtu, mlajši od bratov Ngapeth, Swan, pa je niz končal z dvema asoma za vodstvo Modene z 1:2 (25:27).

Nesrečno izgubljeni niz ni ustavil domačih odbojkarjev, pri katerih je namesto Jana Pokeršnika v igro vstopil izkušeni Andrej Flajs. Varovanci Zorana Kedačića so z blokoma Kozamernika in Buculjevića v končnico krenili z vodstvom 21:17 in prednost ohranili do konca niza (25:20).

V "tie-breaku" so z dvema zaporednima blokoma Buculjevića povedli s 7:5 in tudi v nadaljevanju z odlično igro v bloku, na tekmi so v tem elementu igre tekmece ustavili kar 18-krat, odločilni niz dobili s 15:11.
Izjavi po tekmi

Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja: "Dobro smo se pripravili na tekmo. Našli smo njihovo šibko točko na sprejemu, in to dobro izkoristili. Modena je nato popravila ta element igre, a na koncu smo vseeno zmagali. Zadovoljen sem s predstavo celotne ekipe."

Jan Kozamernik, igralec ACH Volleyja: "V tekmo smo šli z mislijo na to, da nimamo kaj izgubiti in da lahko le uživamo pred domačimi navijači, ki so se tokrat v Stožicah zbrali v večjem številu. Prikazali smo dobro predstavo, in to je bila le pika na i. V nadaljevanju sezone bomo poskušali ohraniti visoko raven igre in samozavest."

Skupina D, 6. krog:
ACH VOLLEY
- MODENA
3:2 (21, -23, -25, 20, 11)

ACH Volley:
Flajs 3, Kozamernik 16, Purić 4, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 23, Pokeršnik 4, Buculjević 5, Armenakis 21.

Modena: Orduna 1, Massari 2, Rossini, S. Ngapeth 20, E. Ngapeth 14, Le Roux 10, Piano 7, Holt, Travica 2, Onwuelo 11, Pinali, Vettori 5.
1.500 gledalcev

BELCHATOW - CRAIOVA
3:0 (24, 18, 14)

Lestvica:
MODENA                      6  5 1 15
BELCHATOW                   6  3 3  9
CRAIOVA                     6  2 4  7
ACH VOLLEY                  6  2 4  5

Ocena nastopov ACH-ja v Ligi prvakov
Za konec lepa zmaga ACH Volleyja