Gašper Ribič je popeljal Calcit na vrh prvenstvene lestvice. Foto: www.alesfevzer.com
Gašper Ribič je popeljal Calcit na vrh prvenstvene lestvice. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke so tako še drugič v modri skupini odpravile večne tekmice iz Maribora in prevzele tudi prvo mesto na prvenstveni lestvici. Precej razburljivo je tudi v zeleni skupini, v kateri je sicer že znano, da v prvoligaški druščini ne bo več Alianse Šempetra, bosta pa zato zadnji tekmi odločali o tem, katera ekipa si bo zagotovila obstanek in katera bo morala v dodatne kvalifikacije. Za zdaj bolje kaže Kemi iz Puconcev, ki je v 5. krogu premagala neposredne tekmice, Zgornjo Gorenjsko.

Pri moških se od prve lige poslavlja National Žirovnica. Za Gorenjce je bila v 5. krogu usodna Krka, ravenski Fužinar Metal, ki je izredno slabo začel letošnjo sezono, pa si je z zmago nad SIP Šempetrom v drugem delu prvenstva le uspel zagotoviti deveto mesto in dodatne kvalifikacije.

V senci obračunov finala pokala MEVZA je pri ženskah potekal še primorski derbi, v katerem so si igralke Luke Kopra z zmago nad GEN-I Volleyjem zagotovile končno 4. mesto v modri skupini in si v boju z UOK Vitalom Ljubljano, ki je med tednom premagal Braslovče in s katerim se bodo najverjetneje pomerile v četrtfinalu končnice, zagotovile boljše izhodišče. Koprčanke, ki so z Novogoričankami v letošnji sezoni trikrat izgubile, so tokrat le prišle do zmage, a v vrstah gostij nista igrali obe nosilki igre, Jovana Vukčević in Teja Kolbl, medtem ko pri domačih še vedno ne igra poškodovana Tina Kaker. Srečanje je sicer odločil predvsem dober začetni udarec gostiteljic, s katerim so igralkam GEN-I Volleyja preprečile organizacijo dobrih napadalnih akcij.

Modra skupina, 8. krog:
Luka Koper - GEN-I Volley
3:0 (22, 17, 14)
Braslovče - Vital
2:3 (21, -15, -22, 21, -9)
Calcit Volleyball - Nova KBM Branik
3:1 (-23, 14, 19, 18)

Lestvica:                             
CALCIT LJUBLJANA       8  8 0  30 točk
NOVA KBM BRANIK        8  6 2  29     
GEN-I VOLLEY           8  4 4  18     
LUKA KOPER             9  3 6  13     
UOK VITAL LJUBLJANA    9  2 7   8     
BRASLOVČE              8  2 6   7