Jan Pokeršnik je bil s 16 točkami najučinkovitejši pri Slovencih. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Pokeršnik je bil s 16 točkami najučinkovitejši pri Slovencih. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarji že na zaključnem turnirju

Selektor Andrea Giani je tokrat v boj spet poslal rezerviste. V primerjavi s petkom je na klopi pustil še Tineta Urnauta in Alena Šketa, ki sta ju zamenjala Jan Klobučar in Jan Pokeršnik.

Rezervisti so upravičili zaupanje in Romune odpravili brez izgubljenega niza s 25:21, 25:15 in 27:25. Romuni v dveh tekmah niso pokazali prav ničesar, pa čeprav imajo v svojih vrstah dva igralca, višja kot 210 centimetrov. Očitno je bilo, da so se že pred tekmami sprijaznili s porazom, navsezadnje jim za uvrstitev na zaključni turnir tudi dve zmagi ne bi pomagali, zato njihov selektor niti ni uporabil najmočnejše postave.

Neporavnani računi z Grki
Slovenija ima na lestvici zdaj tri točke prednosti pred Grki, s katerimi se bodo konec tedna v dvorani Tabor v Mariboru udarili za prvo mesto. Kljub zagotovljeni uvrstitvi na zaključni turnir motiva zagotovo ne bo manjkalo, saj so jim lani v polfinalu (ni bilo zaključnega turnirja) prav Grki preprečili izpolnitev velike želje; igranje v svetovni ligi.

Giani: V moštvu imamo dobro kemijo
"Cilj smo dosegli. Tudi tu smo dvakrat zmagali, in sicer lažje, kot smo pričakovali. Fantje so danes v prvih dveh nizih pokazali zelo dobro igro, uspevalo jim je prav vse, Romuni pa so se dvignili šele v tretjem nizu, ko je nam padla zbranost. A zadovoljen sem, da je prišlo do podaljšane končnice, saj nam negotovi nizi lahko samo koristijo. Fantje so se odzvali odlično, na splošno sem z vsemi zelo zadovoljen, tako da se dobre volje vračamo domov. Tudi proti Grkom bomo poskušali dvakrat zmagati, čeprav tudi oni igrajo odlično. Očitno imajo dobro kemijo v moštvu,"
je po tekmi dejal slovenski selektor Andrea Giani.

EVROPSKA LIGA

SKUPINA B

ROMUNIJA - SLOVENIJA
0:3 (-21, -15, 25)

Romunija: Dascalu, Balhaceanu 4, Cherbeleata 12, Maries, Ene 5, Gheorghita 6, Bala 8, Lica 1, Borota, Spinu 1, Georgescu 1, Laza.

Slovenija: Pajenk 9, Šket, Vinčić, Klobučar 10, Kovačič, Pokeršnik 16, Ropret 1, Urnaut, Čebulj 6, Štern 6, Pavlović 11.

Petek:
ROMUNIJA - SLOVENIJA (Craiova)
0:3 (-14, -22, -17)

Sobota, 8. avgusta, ob 20.00:
SLOVENIJA - GRČIJA (Maribor)

Nedelja, 9. avgusta, ob 19.00:
SLOVENIJA - GRČIJA (Maribor)

Odbojkarji že na zaključnem turnirju