Odbojka
ACH Volley
Odbojkarji ACH Volleyja so imeli predstavitevno novinarsko konferenco na Ljubljanici. Foto: ACH Volley
VIDEO
ACH Volley s spremenjeno...

Dodaj v

Oranžni zmaji v novi sezoni napadajo tri lovorike

Novi kapetan Matija Pleško
9. oktober 2018 ob 17:51
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Konec tedna se začne nova klubska sezona odbojkarjev. Slovenski prvak ACH Volley jo bo začel z novim trenerjem Andrejem Urnautom, ki je lani vodil Salonit Anhovo.

Proračun oranžnih zmajev bo letos za odtenek manjši, znašal bo okrog 700.000 evrov (klub nima več omembe vrednih zadolžitev), želijo tri lovorike, upajo na vnovično domačo dvojno krono in zmago v srednjeevropski ligi, Slovenijo pa dostojno zastopati v Ligi prvakov, kjer so neposredno uvrščeni med najboljših 20 ekip. Svoje tekmece v predtekmovalni skupini bodo dobili na novembrskem žrebu.

Novinca Jori Mantha in Jure Okroglič
Klub so poleg trenerja Zorana Kedačiča zapustili Andrej Flajs, nekdanji reprezentant je odšel v igralski pokoj, Matej Mihajlović (Posojilnica Dob), Dmitrij Babkov (Calcit) in Jan Planinc (Šoštanj), ki pa niso sodili v krog nenadomestljivih igralcev. Novinca sta Kanadčan Jori Mantha, ki je prišel iz Hoč, ter Jure Okroglič, obetavni sprejemalec je bil lani član kamniškega Calcita.

"Letos imamo za zdaj 11 igralcev, bomo pa ekipo še dopolnili. Trenutno je na preizkušnji Ukrajinec Tima Polujan, a ne vemo, ali ga bomo zadržali. Zagotovo bomo ekipo dopolnili s kakšnim tujcem, na domačem trgu za nas ni zanimivih igralcev, tudi reprezentanti imajo svoje klube. Čeprav imamo le enega pravega korektorja, ni nujno, da bo novinec igral na tem položaju. Imamo dovolj igralcev, ki lahko vskočijo na to mesto, ko bo treba spočiti Petra Đirlića, lahko pa igramo tudi sistem brez korektorja, saj imamo za tako igro dovolj primernih sprejemalcev. Iščemo motiviranega, že dosti kakovostnega in seveda cenovno sprejemljivega igralca," je na novinarski konferenci ob vožnji z ladjico po Ljubljanici dejal športni direktor kluba Aleš Jerala, ki se je ozrl tudi na zamenjavo trenerja.

Pri nas nihče ni trener več kot dve leti
"Pri nas je že tradicija, da nihče pri nas ni trener več kot dve leti. V prejšnjih dveh letih, ko je bil trener Kedačič, je bilo nekaj spodrsljajev, menili pa smo tudi, da ekipa potrebuje spremembo. Spremembe so lahko tudi kočljive, a treba je imeti pogum, saj so lahko gonilo napredka. Želimo dodati nov adrenalin, novo motivacijo, seveda je cilj vsega tega izboljšanje,"
meni Jerala, ki računa, da ekipa tokrat na domačih igriščih ne bo imela spodrsljaja, obeta si naslov prvaka brez poraza, naslov pokalnega zmagovalca in zmago v srednjeevropski ligi, kjer bo letos igralo le šest ekip, a vse dovolj kakovostne, da bodo lahko Ljubljančani tudi iz tega tekmovanja povlekli pozitivne stvari.

"Za mene je izredna čast, da sem postal trener kluba, kot je ACH. S fanti smo se odlično ujeli, vsi so profesionalci, vsi znajo igrati odbojko. Kar se priprav tiče, bi rekel, da smo imeli nekaj težav. Polovica ekipe je imela manjše poškodbe, zaradi reprezentance sta bila Jani Kovačič in Uroš Pavlović večino časa odsotna. Zato so naša trenutna nihanja, kot smo jih prikazali v prijateljskih tekmah s Padovo in Monzo, razumljiva, širše gledano pa sem lahko zadovoljen. Do decembra, ko se bo začela Liga prvakov, imamo še dovolj časa za popravke," optimistično na sezono gleda trener Urnaut.

Matija Pleško novi kapetan ekipe
Enako velja za Matijo Pleška, po odhodu Flajsa novega kapetana ekipe, od katerega je mlajši: "Fantje so sicer mladi, a leto bolj izkušeni, igralskih sprememb ni bilo veliko, kar je velik plus za trenerja. Prepričan sem, da lahko dosežemo te cilje, ki nam jih je zadalo vodstvo. Imamo kakovost, imamo višino, imamo mladost, drznost. Tudi za Ligo prvakov, v kateri lahko gremo tudi stopnico višje od pričakovane. Vedno moramo strmeti k temu, drugače ne bi bili pravi športniki," vidi veliko perspektivo v ekipi Pleško, ob Roku Satlerju eden od dveh veteranov: "Moram reči, da se sam že izključujem iz celotne sheme, saj resnično nisem več v prvem planu. Čeprav sem kapetan."

1. DOL, 1. krog,

Sobota:
MARIBOR - PANVITA POMGRAD

TRIGLAV KRANJ - CALCIT VOLLEY

KRKA - ČRNUČE

HOČE - ŠOŠTANJ TOPOLŠICA

Nedelja:
ACH VOLLEY - SALONIT ANHOVO

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
jagoda06
# 09.10.2018 ob 20:26
Upam, da bo sezona zanimiva in čimbolj izenačena.
Me pa vseeno zanima zakaj rtv ignorira svetovno prvenstvo v odbojki za ženske???
Lintver
# 10.10.2018 ob 13:27
Dobro, a res na RTVSLO ni novinarja, ki bi napisal članek o moški in ženski odbojkarski ligi pred začetkom prvenstva? Članek z informacijami o prihodih in odhodih igralcev/igralk ter strokovnih štabov ter kratko predstavitvijo klubov s cilji v prihajajoči sezoni?
top
# 10.10.2018 ob 11:22
No, v nedeljo.
top
# 10.10.2018 ob 11:21
Na odbojkasica.si, se trudijo. Včeraj je bila nora tekma.
mojcapokrajculja
# 09.10.2018 ob 23:13
bravo Jagoda
se tudi jaz sprašujem nič od ženskega SP?
ma v SLO ženska odbojka ni zanimiva
prlek
# 09.10.2018 ob 22:10
Pravijo, da je ata Urnaut svoj čas spadal med najboljše odbojkarje na svetu.
Če se ne motim, je bil razglašen za najboljšega napadalce na svetovnem prvenstvu.
Je pa zanimivo, da je igral bos.
Dejansko pa je v Sloveniji precej neznan. Če ne bi imel Tineta, ne vem, če bi se še kdo spomnil nanj.
Očitno pozabljena legenda slovenskega športa.
zamudnik
# 09.10.2018 ob 20:38
Kakšni zmaji zdaj to?
gospod iskreni
# 09.10.2018 ob 22:49
Fotr je imel še mnogo boljši občutek kot Tine. Kako pararele je on tolkel
misskho
# 09.10.2018 ob 20:37
No, če gremo tako po vrsti.
Morali bi tako!
Tine je sin od Adija, daleč najboljšega od vseh Urnautov.
On je legenda, večja od ostalih fantov. Malo zgodovine ne škodi. Slovenski Hall of fame, nedvomno. Ne vem, kaj se mora zgoditi, da bodo sprejeli dejstvo. V družbi Oblaka, Danea-a, Cerarja. Ne se zdaj napalit na to. Adi si to zasluži. Pika.
Potem po moje, neobjektivno mnenje, pride Andrej.
Final four, na Dunaju mislim, Andrej z Noliko Masseikom tam, Hans Prueller, legenda avstrijskih komentatorjev, je v prenosu za Andreja dejal, da je bil daleč najboljši igralec tega final foure. Sicer pa so izgubili finale.
Ampak v dvorani Tabor je bilo zanimivo gledati tekme Stavbarja in Mladosti. In Andreja na zagrebški strani. Spoštovanje s strani Stavbarja. Pa takrat je bilo 2k gledalcev na tekmah.
Potem sevda Tine. In Matjaž. Brez zamere.
Tako je to.
Če karikiram. Kot bi primerjali Daneu-a in Dragiča v košarki. Pa dajte. Kdo je boljši?
anitahabic
# 09.10.2018 ob 23:53
a 4. lovorike (lige prvakov) si pa ne želijo ?!?! Srečno...
šešerko
# 09.10.2018 ob 19:08
wasabi

vidim da obvladaš. Kaj meniš ali bo ta ACH splaval, ali pa tonejo vsako leto nižje. Sponzor ni več to kar jebil
Wasabi
# 09.10.2018 ob 19:05
Andrej, ta, ki bi zdaj pri ACH, Matjaž pa v Franciji.
šešerko
# 09.10.2018 ob 18:54
aha . kdo je treniral v Belgiji ?
Wasabi
# 09.10.2018 ob 18:52
Od Andreja brat, prav tako znan odbojkar.
šešerko
# 09.10.2018 ob 18:32
kdo je pa Matjaž?
Wasabi
# 09.10.2018 ob 18:26
Andrej je Matjažev brat in Tinetov polbrat.
šešerko
# 09.10.2018 ob 18:08
Andrej je brat Tineta?
Kazalo