Slovenske odbojkarice so po dveh porazih le zmagale. Foto: SVF
Slovenske odbojkarice so po dveh porazih le zmagale. Foto: SVF

Slovenke so s tem pred drugim turnirjem, ki bo med 23. in 25. septembrom v Mariboru, zadržale realne možnosti za uvrstitev vsaj v dodatne kvalifikacije.

Uvodni niz Slovenkam s 25:16
Dvoboj med Slovenijo in Grčijo je bil na začetku izenačen, nato pa so Slovenke prevzele pobudo in v prvem nizu (25:16) tekmice povsem nadigrale. Boljše so bile v vseh elementih, v napadu je bila zanesljiva Iza Mlakar, s servisi in z dvema blokoma se je izkazala Tina Grudina, zelo dobro je v drugem delu niza, ko je na mestu podajalke zamenjala Saro Najdič, servirala tudi Mojca Božič.

Slovenke izgubile le drugi niz
V drugem nizu (21:25) pa so Slovenke nekoliko popustile, kar so Grkinje izkoristile in izenačile na 1:1. Da je Slovenija boljša ekipa, je pokazal tretji niz (25:20), v katerem so bile Slovenke ves čas v prednosti, v četrtem (25:8) pa so varovanke Bruna Najdiča že na začetku visoko povedle, tekmicam pa do konca dopustile le osem točk.

Slovenija ima po treh tekmah štiri točke. Vodi Češka z osmimi, Belorusija jih ima šest, medtem ko ima Grčija le eno. Češka je na prvem turnirju, vsaj na prvih dveh tekmah, pokazala, da je razred zase in da jo bo težko spodriniti s prvega mesta, ki neposredno vodi na evropsko prvenstvo. Pred tekmo z Belorusijo ima šest točk in za zdaj ni izgubila niti niza.


Bruno Najdič, selektor Slovenije: "Po včerajšnjem porazu proti Češki sem se današnje tekme kar nekoliko bal. Včeraj smo se namreč iztrošili, ne toliko telesno kot psihično. Imeli smo velika pričakovanja, imeli smo željo in voljo, a smo naleteli na v tem trenutku zelo razpoloženega, kakovostnega nasprotnika, ki nas je dejansko ubil. Ta poraz deklet je v njihovih glavah pustil vprašaj, kaj sploh zmorejo, zato sem zares vesel te zmage in treh točk. Niti ni pomembno, kako smo igrali, je pa dejstvo, da smo od sredine tretjega niza igrali tako, kot od te ekipe pričakujem. Vesel sem tudi, da so se punce v taki situaciji zbrale, stopile skupaj, zaigrale kot je treba in jim tudi čestitam za te pomembne štiri točke, ki nas ohranjajo v igri za drugo mesto."

KVALIFIKACIJE ZA EP 2017 (Ž)

SKUPINA F, Brno

SLOVENIJA - GRČIJA
3:1 (16, -21, 20, 8)

Grčija: Artakianou, Papafotiu 5, Kiosi 11, Lamprousi 9, Oikonomidou, Merteki 3, Iakovidou, Dioti 1, Chantava 9, Emmanouilidou 5, Totsidou 9, Papaddopolou.

Slovenija: Božič, Blagne, Medved, Igličar 2, Zdovc, Mlakar 21, Najdič 1, Ščuka, Cvetanović 12, Potokar 16, Planinšec 9, Založnik, Sobočan, Grudina 10.

BELORUSIJA - ČEŠKA
3:2 (-20, 22, -19, 24, 10)

SLOVENIJA - ČEŠKA 0:3

BELORUSIJA - GRČIJA 3:2

SLOVENIJA - BELORUSIJA 2:3

ČEŠKA - GRČIJA 3:0

Vrstni red: Češka 8, Belorusija 6, Slovenija 4, Grčija 1 točka.

Drugi turnir skupine F bo med 23. in 25. septembrom v Mariboru. Zmagovalec skupine se bo uvrstil na EP, ki bo v Azerbajdžanu in Gruziji. Drugouvrščeni bo oktobra igral v dodatnih kvalifikacijah.