Rafael Nadal se je moral pošteno potruditi. Foto: Reuters
Rafael Nadal se je moral pošteno potruditi. Foto: Reuters

Španec je proti Italijanu Potitu Starceju celo izgubil niz, na koncu pa vseeno slavil s 6:2, 3:6, 6:2. Federer je gladko s 6:4, 6:2 odpravil Rusa Dmitrija Tursunova. Prvo presenečenje pa je pripravil Srb Janko Tipsarević, ki je s 7:6 (8), 6:2 odpravil četrtega nosilca Španca Davida Ferrerja. Več kot dveurni maraton je bil po tesnem prvem nizu odločen sredi drugega, ko je Tipsarević povedel s 3:1.

Škot presentljivo izpadel
Tretji nosilec Novak Djoković je gladko, v dveh nizih z 6:4, 6:4 po 71 minutah opravil z Američanom Robbyjem Gineprijem. Že v 1. krogu je konec sanj o olimpijskem zlatu za 6. nosilca Andyja Murryja. Škota je po več kot dveh urah v dveh nizih s 7:6 (5) in 6:4 premagal Tajvanec Lu Jen-Sun.

Kuznecova že pripravlja kovčke
Na ženskem turnirju je četrta nosilka Serena Williams s 6:3, 6:1 premagala Belorusinjo Olgo Govorcovo. Uspešna je bila tudi starejša sestra Williams. Venus je Švicarko Bacsinszkyjevo premagala s 6:3 in 6:2. Kitajka Na Li je presenetila tretjo nosilko Rusinjo Svetlano Kuznecovo (7:6 (5), 6:4). Druga nosilka in novopečena najboljša tenisačica sveta Jelena Janković v 1. krogu ni imela težav s Caro Black (6:3, 6:3).

Odigrani pari 1. kroga:
- moški
- ženske

R. K.