Lucija Polavder je izgubila po sporni sodniški odločitvi. Bryantova je nekako izkoristila
Lucija Polavder je izgubila po sporni sodniški odločitvi. Bryantova je nekako izkoristila "domač teren." Foto: Reuters

33-letna in kar 17 cm višja Bryantova je slavila po "spornem" juku, ki so ji ga sodniki prisodili v eni izmed akcij na parterju. Polavderjeva, bronasta iz Pekinga, je nato poskušala izničiti minimalno prednost Britanke, a ji to ni uspelo. Grižanka je bila v prvem krogu sicer prosta.

Imela je prednost, publika je bila zelo glasna. Na zadnji tekmi pred OI sem jo premagala. Pripravljala sem se na zmago, žal pa mi ni uspelo,” je bila po hitrem koncu v Londonu razočarana Polavderjeva. "Zahvalila bi se vsem sparing partnerjem, ki so se mi pomagali pripravljati," je s solzami v očeh še povedala "Luca".

Tudi drugi slovenski judoist Matjaž Ceraj je v kategoriji nad 100 kilogramov izpadel v osmini finala, kjer je bil zanj usoden Južnokorejec Sung Min Kim. Kim je zmagal s prednostjo dveh juk (2:0). Prej je Ceraj na enak način premagal Ukrajinca Stanislava Bondarenka.

Ni me presenetil, njegove roke so bile hitrejše, bil sem preveč statičen. Zasluženo je povedel z jukom, nisem našel rešitve. Ta juko je bil odločilen, prehitro sem padel. Bil je favorit, zdaj je konec. Bil je boljši,” je po borbi povedal Ceraj.

Nad 100 kg (M):              
 1. T. RINER              FRA
 2. A. MIHAJLIN           RUS
 3. R. SILVA              BRA
  . A. TÖLZER             NEM
                             
Nad 78 kg (Ž):               
 1. I. ORTIZ              KUB
 2. M. SUGIMOTO           JAP
 3. K. BRYANT              VB
  . V. TONG               KIT