Tina Šutej je poskrbela za prvi slovenski atletski finale v Riu. Foto: Reuters
Tina Šutej je poskrbela za prvi slovenski atletski finale v Riu. Foto: Reuters

27-letna Šutejeva je odlično opravila s kvalifikacijami, saj je v prvem poskusu preskočila 4,15 m, 4,30 m, 4,45 m in tudi 4,55 m. Šutejeva je bila le ena od petih tekmovalk, ki so v prvem poskusu opravile s 4,55 m.

Osebni rekord Šutejeve je 4,61 m, izid sezone pa 4,56 m. Finale petnajstih najboljših skakalk bo v soboto zjutraj ob 1.10 po slovenskem času.

Še ima nekaj centimetrov rezerve
"Moj načrt je bil čim manj poprav na začetnih višinah, saj sem predvidevala, da za finale ne bo treba skočiti 460. Ko sem presegla 455, so mi sodniki dejali, da mi ni treba več skakati, saj sem že bila uvrščena v finale. Zadovoljna sem s skoki, tudi pri 455 se mi zdi, da sem imela še nekaj centimetrov rezerve. Dobro sem izkoristila palico, čeprav nisem uporabila tiste najtrše. Zaupala sem vase in trenerja,"
je povedala Šutejeva.

Najboljša uvrstitev 10. mesto na SP-ju
Šutejeva je v Londonu 2012 osvojila 19. mesto, njena najboljša uvrstitev na velikih tekmovanjih pa je deseto mesto na svetovnem prvenstvu 2014 na Poljskem. V noči s petka na soboto bo tako napadala svojo najboljšo uvrstitev, morda tudi najboljšo slovensko v atletskem delu tekmovanja na teh igrah. "Zdaj je najbolj pomembno, da se dobro regeneriram. Nato me čaka še nekaj lažjih treningov ter vizualizacija. Kar se tiče fizičnega dela, smo vse opravili že pred igrami, zdaj je bistvo mentalni del. V finalu bom zadovoljna, če dosežem nov državni rekord," je dodala Šutejeva.