Slovenija je na nogah ... Risi so premagali ZDA. Foto: Reuters
Slovenija je na nogah ... Risi so premagali ZDA. Foto: Reuters

Olimpijec, ki še čaka na nastop na OI v Pjongčangu, je le eden izmed tviterašev, ki je bil navdušen nad izvrstno igro risov. MMC-jev novinar Toni Gruden je pohvalil prvo peterko, pa tudi selektorja: "Bravo selektorju Kariju za potezo v podaljšku, ko so zaigrali s 3 napadalci, ne pa z branilcem in 2 napadalcema. Divje tveganje za noro zmago."

Pri slovenski hokejski zvezi so ob zmagi razkrili zabavno zanimivost, kot je ta, na katerega hokejista se morate obrniti, če želite zadeti na loteriji. "Med vožnjo v dvorano je Andrej Hebar napovedal rezultat: 3:2 za Slovenijo po podaljšku. Hebi sprejema naročila za izpolnjevanje lotolistkov." Povedali pa so tudi, da je celotna ekipa v slačilnici zapela Zdravljico: "Olimpijska pravila določajo, da se po tekmah ne igra himna zmagovite ekipe. Zato je v garderobi celotna ekipa - igralci in strokovni štab - sklenila krog in zapela Zdravljico."

Tviteraši so primerjali tudi velikost dveh držav, kar daje še dodaten lesk zmagi, od tega, da imajo ZDA registriranih 555.000 hokejistov, Slovenija pa le 1.000, pošalil se je tudi Taksist Ibro: "Imamo dve dvorani za hokej, od tega je ena prizidek hladilnice za zmrznjene piščance in premagamo velesilo Ameriko."

Anže Kopitar je prav tako čestital risom, obenem pa je odgovoril na tvit NBC-jeve voditeljice in novinarke Kathryn Tappen, ki je napisala, da je Kopi nekje ponosen. Hokejist Los Angeles Kingsov je zapisal, da je v Pittsburghu.