Preostali športi
(2)
Teniška igralka Kaja Juvan je v igri za medaljo v treh konkurencah. Foto: EPA

Dodaj v

Juvanova najmanj srebrna, Lobnikovi še drugi bron

Slovenija je zbrala že šest medalj
11. oktober 2018 ob 09:49
Buenos Aires - MMC RTV SLO, STA

Slovenska reprezentanca na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu še naprej zbira kolajne.

Teniška igralka Kaja Juvan se je v paru s Poljakinjo Igo Swiatek uvrstila v finale tekmovanja dvojic in bo najmanj srebrna, judoistka Metka Lobnik pa si je danes priborila še ekipni bron.

Juvanova in Swiatkova, drugi nosilki, sta proti Argentinki Marii Lourdes Carle in Kolumbijki Marii Camili Osorio Serrano napredovali gladko s 6:2 in 6:2 v nizih. "Kolajno sem napovedala in obljubo držala. Danes sva vedeli, da sva močnejši in da ta polfinale lahko dobiva. Vprašanje je bilo le, kako dobri bosta tekmici zaradi podpore s tribun," je povedala Juvanova.

V finalu se bosta Juvanova in Swiatkova pomerili z Japonkama Juki Naiko in Naho Sato, ki sta presenetljivo z 2:1 v nizih ugnali prvi nosilki Šinju Vang in Šiju Vang iz Kitajske. "Z Igo imava lepo možnost za zmago, a tekmici sta kakovostni, saj sta premagali Kitajki. Z Igo se dobro razumeva, zdaj se morava le še zbrati in mislim, da nama lahko uspe," je o tekmicah povedala slovenska reprezentantka.

Juvanova odlično nadaljuje tudi med posameznicami. Danes je pometla z Ukrajinko Viktorijo Demo s 6:0 in 6:0 ter se prebila v četrtfinale, kjer bo igrala z Rusinjo Oksano Selehmetovo. Ob tem nastopa še med mešanimi pari.

Judoistka Metka Lobnik je torkovemu posamičnemu bronu dodala še bron z mešano ekipo Rio9 de Janeiro, ki je izbrana naključno, imena pa ekipe nato dobijo po mestih, ki so v preteklosti gostile olimpijske igre. S svojo ekipo se je Lobnikova prebila vse do polfinala in v četrtfinalu izločila ekipo Atlante, za katero je tekmoval Rok Pogorevc. Že v četrtfinalu je bilo tako jasno, da ima Slovenija v Buenos Airesu že šest kolajn.

"Pot do kolajne je bila morda ekipno malce lažja kot v torek, saj ni ves pritisk na posamezniku. Ta se porazdeli. Sicer pa je zame nastop tukaj nekaj neverjetnega. Dveh kolajn nisem pričakovala niti v sanjah," pa je po tekmi dejala prva Slovenka v Buenos Airesu, ki je na zmagovalni oder stopila dvakrat.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ludwig Wilhelm
# 11.10.2018 ob 09:51
Zares lepe novice.
rdečinavijač
# 11.10.2018 ob 10:06
A tudi druge držve tako resno jemljejo te mladinske olimpijske igre?
Glede na medalje ki jih osvajamo, pomeni da bomo čez 5-10 let na pravih OI harali in pobirali medalje kot za šalo.
Kazalo