Sebastjan Cimerotič je v preteklem letu pred MMC-jevo kamero nekajkrat blestel. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Sebastjan Cimerotič je v preteklem letu pred MMC-jevo kamero nekajkrat blestel. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

V izbor smo uvrstili tiste, ki si po našem mnenju v pregledu leta zaslužijo še eno omembo. Kateri je pa za vas video leta? Komentirajte pod novico ... Če pa imate boljše predloge in bi jih radi pokazali drugim, jih nalagajte na MMC-jev Moj splet (www.rtvslo.si/mojvideo) ali jih pošljite na MMC-sport@rtvslo.si.

Videi so razvrščeni po naključnem vrstnem redu.

Lovšin: Pljunem na legitimnost
Slikovit odgovor v besedi in dejanju Pera Lovšina na vprašanje o legitimnosti nove Olimpije v povezavi s pred štirimi leti propadlim klubom za Bežigradom. Legendarni punker se je o dogajanju v novem prvoligašu razgovoril pred zadnjo tekmo v 2. SNL. Več v MMC-jevem intervjuju s Perotom Lovšinom, dolgoletnim in zvestim navijačem zmajev.

Najhujši prekršek v zgodovini nogometa? Zelo verjetno.
Opozorilo - ogled videa občutljivim osebam odsvetujemo! Na tekmi južnoafriškega prvenstva med kluboma Black Aces in Carara Kicks je Felix Muamba-Musasa ob avt-črti v polnem trku prelomil nogo nasprotnemu igralcu - Oupu Ngulubeju. Groza je zaobjela vse navzoče, Musasa je bil nemudoma izključen, poškodovanega Ngulubeja pa so nemudoma odpeljali v bolnišnico.

Kako je Haas zmedel Federerja?
Roger Federer je v polfinalu Wimbledona s 7:6 (3), 7:5 in 6:3 ugnal Tommyja Haasa. Ta je v tretjem nizu pri rezultatu 2:2 v igrah zamahal z rokama in zmedel Švicarja, ki je nezgrešljiv udarec poslal v avt.

Manu na noč čarovnic med igro ujel netopirja
Junak večera oz. noči čarovnic na tekmi košarkarske Lige NBA med San Antoniem in Sacramentom je bil Emanuel Ginobili. Argentinec je sredi prve četrtine ujel netopirja, ki je letel med igralci in celo povzročil prekinitev igre. Navdušenje navijačev in soigralcev je bilo po Manujevi potezi neizmerno. "To je bilo neverjetno. Legenda o Manuju se nadaljuje ... Vedno naredi kakšno povsem noro stvar," je bil ves iz sebe Tony Parker, s 24 točkami sicer prvi strelec tekme, ki se je končala s 113:94 za Spurse.

Pazi, snema! Odstrani se!
Policisti so imeli v sredo v Mariboru po nogometni tekmi med Slovenijo in Poljsko kar nekaj dela s poljskimi navijači, pri opravljanju svojih dolžnosti pa raje niso videli, da jih kdo snema s kamero ...

Divje vožnje na divjih brzicah v Tacnu
Med treningom za sobotno tekmovanje deskarjev na divjih vodah v Tacnu je nastal zanimiv videoposnetek. Kamera je bila pritrjena na čelado Roberta Pokovca.

Slovenska himna na Wembleyju
Poslušajte, kako je zvenela slovenska himna iz grl 2.500 navijačev v hramu nogometa pred prijateljsko tekmo med Anglijo in Slovenijo, ki so jo gostitelji dobili z 2:1. Vse o dogajanju v Londonu si preberite TUKAJ.

Erazem Lorbek, kapo dol!
Izvenserijsko, fantastično, noro! Oglejte si "miks" akcij slovenskega košarkarskega Boga Erazma Lorbka, ki je bil zasluženo uvrščen v najboljšo peterko evropskega košarkarskega prvenstva na Poljskem.

Divji kolesarski spust po zloglasni faveli Ria de Janeira
Izjemna gorska kolesarja Dan in Gee Atherton sta se spustila po ulicah in stezah favele (revnega barakarskega naselja) Dona Marta v Riu de Janeiru. Predel slovi kot eden najnevarnejših predelov mesta, v katerem se zgodi največ umorov na število prebivalcev na svetu. Kolesarja sta se pred dnevi podala po uličicah, stopnicah in stezah favele, kjer so prebivalci pripravili pravo karnevalsko ozračje. Pri tem sta s kamerama na čeladah posnela spektakularni spust. Ali je bila to morda že generalka za olimpijski spust leta 2016?

Se tako ogovarja prvega strelca svoje ekipe?
Sebastjan Cimerotič je imel po sredinem porazu nogometašev Olimpije proti Mariboru (0:1) v osmini finala Pokala Hervis med intervjujem nič kaj prijetno srečanje z enim od "navijačev", ki ga je verbalno napadel, ker ni dosegel zadetka.

Babji ravs? Tukaj je šlo še precej dlje ...
Oglejte si nekaj brutalnih prijemov z neke nogometne tekme ženske ameriške univerzitetne lige, ko je branilka New Mexica Elisabeth Lambert (številka 15) napravila kakšnih 20 prekrškov nad igralkami BYU-ja. Še posebej bodite pozorni na 39. sekundo posnetka, ko je priročno izkoristila v čop spete lase Kassidy Shumway (številka 21). Skorajda nepomembno: BYU je vseeno zmagal ...

Kako je po uspehu slovenskih nogometašev norela Ljubljana?
Sreda, 18. november, bo vpisana v zgodovino kot eden največjih dni slovenskega športa. Skozi objektiv amaterske kamere si oglejte navijanje ob zadnjih trenutkih tekme Slovenija - Rusija v ljubljanskem lokalu Lepa žoga, eksplozijo navdušenja po zadnjem sodnikovem žvižgu in norenje na Celovški in Slovenski cesti, ki je bila poleg Prešernovega trga epicenter dogajanja.

Sodnik z oživljanjem rešil švedskega hokejista
Švedski hokejski sodnik Wolmer Edqvist je med tekmo 2. lige z oživljanjem rešil življenje igralcu Niklasu Lihagenu. Srečni nesrečnik je obležal po naletu v 1. tretjini obračuna med Orebrojem in Boforsom, pri temu pa mu je zastalo srce. Na pomoč mu je priskočil glavni sodnik, ki je drugače po poklicu voznik rešilca. Oživljanje z umetnim dihanjem je obrodilo sadove in Lihagna so hitro odpeljali v bolnišnico, kjer se njegovo stanje hitro izboljšuje. Nadaljevanje tekme so zaradi pretresenosti prisotnih igralcev in navijačev odpovedali.