Preostali športi
(5)
Steven Lopez je bil vpleten v spolne zlorabe. Foto: EPA

Dodaj v

Novi spolni škandal v ameriškem športu

Afera sledi škandalu Nassar
8. september 2018 ob 11:38
Houston - MMC RTV SLO, STA

Dvakratni olimpijski in petkratni svetovni prvak v tekvondoju Steven Lopez si je prislužil dosmrtni suspenz ameriškega centra za varni šport, potem ko je postalo znano, da je bil vpleten v spolne zlorabe.

Po štirimesečni obsežni preiskavi je center Lopezu izrekel prepoved tekmovanj do konca življenja. 39-letnik ima možnost pritožbe.

Kot poroča dnevnik Houston Chronicle, je športnik obtožen, da je imel leta 2000 spolne odnose s 14-letno osebo, h kateri je pristopil, ko je imela komaj deset let.

Poleg tega sta Lopez in njegov brat Jean Lopez vpletena še v eno afero spolne narave, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Športniki so morali popustiti
Številni nekdanji tekvondoisti, ki jih je treniral Jean Lopez, so proti ameriški zvezi za tekvondo in olimpijskemu komiteju (USOC) maja vložili tožbo, v kateri Jeana Lopeza bremenijo, da je ob koncu devetdesetih let in začetku 2000, ko je bil v vodstvu ekipe ZDA, zlorabljal tekmovalce. V tožbi med drugim piše, da "športniki niso imeli druge izbire, kot da popustijo spolnim zahtevam bratov Lopez, sicer bi jih izključila iz reprezentance".

Nassar dosmrtno za zapahi
Ta afera sledi škandalu Nassar, ko je zdravnik ameriške ženske gimnastične reprezentance, najuspešnejše na svetu, dolga leta zlorabljal mlada dekleta pod pretvezo zdravniških pregledov. 54-letni Larry Nassar je bil zaradi zlorab, ki segajo v 90. leta prejšnjega stoletja, letos obsojen na tri zaporne kazni in bo ostal za zapahi do konca življenja.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
penzl
# 08.09.2018 ob 11:56
Kot poroča dnevnik Houston Chronicle, je športnik obtožen, da je imel leta 2000 spolne odnose s 14-letno osebo, h kateri je pristopil, ko je imela komaj deset let.

Ne vem ali sem jaz preneumen za to poved, ali pa je dejansko tako nerazumljivo napisana?
Ramus
# 08.09.2018 ob 12:44
Tale novica ne spada v rubriko "šport" pač pa pod "svet", če že tam objavljate zlorabe v rimokatoliški cerkvi,....

Naj bodo vatli enaki za vse,....
7up
# 08.09.2018 ob 11:45
Torej takrat je bil star 20 let, ona pa skoraj 15. No glede ta kriterije bi lahko tudi marsikoga v sloveniji preganjali....
Bivši uporabnik
# 08.09.2018 ob 18:03
20-letnik (v ZDA še niti polnoleten) imel seks s 14-letnico... Pri nas dandanes problema nebi bilo. Vsaj za Avstrijo vem, da če si star 14+, lahko imaš brez problema spolne odnose, tudi s polnoletnimi osebami... Tam pa ga predstavljajo kot nekaj najslabšega... Podobno jo je pred kakim mesecem slabo odnesel en 18-letni Avstrijec, ki je v ZDA na Floridi imel seks s 15-letnico, ki se mu je predstavljala kot 16-letnica. S 16-leti to očitno ni več nelegalno.Fant praktično ničesar kriv več dni, morda celo tednov, v priporu... Kot mladostniku ti več ni dejansko ni treba za travmo...
miliwoy
# 08.09.2018 ob 12:04
noro 10 let
Kazalo