Preostali športi
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.2 od 22 glasov Ocenite to novico!
Ronnie O'Sullivan
Ronnie O'Sullivan je največji zvezdnik snukerja. Foto: MMC RTV SLO
Judd Trump
Judd Trump je bil precej bolj zbran na četrtkovem ekshibicijskem obračunu. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
VIDEO
Legenda snukerja O'Sulliv...

Dodaj v

O'Sullivan navdušil Tivoli in namerava igrati vsaj do 50. leta

Trump dobil ekshibicijo s 5:3
12. maj 2017 ob 20:00
Ljubljana - MMC RTV SLO

V četrtek zvečer je Tivoli drugič v zadnjega pol leta gostil vrhunske igralce snukerja. 1.500 gledalcev je še posebej glasno pozdravilo največjega zvezdnika tega športa Ronnieja O'Sullivana.

Karizmatični Anglež se je v osrednjem ekshibicijskem obračun večera srečal z Juddom Trumpom, ki pa je odigral precej bolj zbrano in zmagal s 5:3.

41-letni O'Sullivan in 27-letni Trump sta že ob prihodu v Tivoli prejela stoječe ovacije. Igrala sta na pet dobljenih iger ("best of nine").

Trump, ki je na svetovnem prvenstvu senzacionalno izgubil že v prvem krogu proti 46-letnemu Roryju McLeodu z 8:10, je deloval precej bolj motivirano. Zanesljivo je dobil uvodni igri in tudi v tretji unovčil napako O'Sullivana. Ko je "The Rocket" osvojil četrto igro, je v Tivoliju završalo. Številni gledalci so upali na preobrat. V peti igri je Trump navdušil s prvim "centuryjem" večera, torej z vsaj 100 točkami zapored v eni igri. Dosegel jih je 117 in povedel že s 4:1. O'Sullivan se je nato malce zbral in znižal na 4:3, v osmi igri pa je Trump s 107 zaporednimi točkami prišel do končne zmage.

Ob najhitrejšem "maksimumu" ni imel dobrega občutka
Petkratni svetovni prvak O'Sullivan ima daleč največ navijačev, ki ga spremljajo povsod po svetu. Vedno je navduševal s hitrim slogom igre in prislužil vzdevek Raketa. Pravi specialist je tudi za maksimalnih 147 točk ob enem obisku mize. V bogati karieri je že 13-krat na sanjski način počistil mizo. Najbolj nepozaben "maksimum" mu je uspel 21. aprila 1997 na svetovnem prvenstvu v Sheffieldu, ko je v petih minutah in 20 sekundah pospravil vse krogle proti Micku Priceu.

"Nisem imel dobrega občutka. Verjetno sem bil tako hiter, ker nisem vedel, kaj počnem. Včasih se moraš pač truditi, nato pa se zgodijo čarobni trenutki," je v pogovoru z novinarko TV Slovenija Meto Zoran poudaril genij snukerja, ki je imel zelo razburljivo mladost. Njegov oče je prestajal 18-letno kazen zaradi umora.

"Naredil sem veliko napak, ki jih ne bi, če bi bil ob meni. Usmerjal bi me, jaz pa bi ga poslušal. Bilo je težko obdobje, a na koncu se moraš znajti sam," je še dodal O'Sullivan, ki namerava igrati vsaj do petdesetega leta.

"Ko sem bil mlajši, sem igral bolj sproščeno. Nato sem se preveč obremenjeval in nisem več užival v igri. V zadnjih petih ali šestih letih sem se sprostil. Moje najboljše leto je bilo leto 2012," je razlagal Ronnie.

Še dva naslova mu manjkata do rekorda Hendryja
O'Sullivan je aprila neuspešno lovil šesti naslov svetovnega prvaka. V kultni dvorani Crucible v Sheffieldu je izpadel v četrtfinalu proti Kitajcu Ding Džunhuju. Na večni lestvici s sedmimi naslovi vodi kralj devetdesetih let Stephen Hendry s sedmimi naslovi, sledita Steve Davis in Ray Reardon s šestimi.

"Imel sem vzornike. Všeč mi je bila igra Jimmyja Whita, ki je igral hitro in napadalno. Nato sem želel igrati tako kot Steve Davis, a malce hitreje," je poudaril O'Sullivan, ki nima velikih načrtov za prihodnost. Rad bi predvsem užival v igri, zato so mu ekshibicijski obračuni pisani na kožo. V Tivoliju je bilo vidno, da si želi hitre igre, zato je večkrat poudaril, da na svetovnem prvenstvu trpi. Odločilni dvoboji se raztegnejo na dva ali celo tri dni, kar ni po njegovem okusu. Z leti je res postal bolj potrpežljiv, vendar se mu še vedno večkrat zgodi nezbranost v dolgih obračunih.

Trump se želi še vrniti v Ljubljano
"Mislim, da je najbolj pomembno uživati v snukerju, ga igrati, kolikor ga lahko. Ključna je količina treninga, tudi po pet ur na dan," je o receptu za uspeh spregovoril Trump, ki je z veseljem drugič v petih mesecih obiskal Ljubljano: "Prvič sem bil presenečen, saj si nisem mislil, da je ta igra tukaj tako priljubljena. Mislim, da občinstvo zelo dobro pozna snuker. Ko je Ronnie vstopil v dvorano, je poskrbel kar za malce kurje polti. Upam, da se bova še vrnila v Ljubljano."

Občinstvo sta v Tivoliju najprej ogrela dva izmed najbolj obetavnih igralcev snukerja. 22-letni Belgijec Luca Brecel in leto mlajši Anglež Oliver Lines sta se pomerila na tri dobljene igre. Lines pa je bil boljši s 3:1.

Decembra v Tivoliju tudi svetovni prvak Selby
Dvorana Tivoli je bila že decembra prizorišče ekshibicijskega turnirja v snukerju. Pred petimi meseci so prišli prvi igralec sveta Mark Selby, Neil Robertson, Shaun Murphy in Trump. Zmagal je Selby, ki je prejšnji ponedeljek tretjič postal svetovni prvak.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
robert91
# 12.05.2017 ob 21:32
Ronnie eden in edini, v Sloveniji! Neprecenljivo!!!!!
Hvala Ronnie bilo je čudovito. Organizator bi se lahko bolj potrudil, ampak doživeti genija v živo je edino kar je pomembno.
alexxx
# 12.05.2017 ob 21:07
Kljub nekaterim amaterskim napakam (verjetno zaradi hitre igre kot posledica eksibicijskega dvoboja) je bilo ZAKON!!!

Hvala Ronnie, hvala Trump!!! Welcome again
JCncns
# 13.05.2017 ob 02:23
"Judd Trump je bil precej bolj zbran na četrtkovem ekshibicijskem obračunu precej bolj zbran."

No, avtor te povedi pa je bil precej bolj nezbran ob pisanju te povedi precej bolj nezbran ;)
Tinkola
# 13.05.2017 ob 10:26
Nagnat kokičarje in nestrpneže, ki ne morejo dve uri pr miru sedet...
Sicer pa dober in donosen 'posel' za igralce, ja, Ronnie bi res lahko malo skril zdolgočssenost pred publiko, ki nima ravno pogosto priložnosti videti snookerja. Trumpu pa sem hvaležna za namerni kiks, da smo lahko vsaj malo dlje uživali v dvoboju, četudi ob smradu kokic in cvilečih zvokih stolov nedisciplinirane publike.
tomo_kugy
# 12.05.2017 ob 23:36
Prosim za malo bolj objektivno poročanje. Brecel ni zaigral zavzeto, razen nekaj sejftijev, Lines se je dosti bolj potrudil. Ronnie je pa navdušil zgolj s svojo prezenco, s snookerjem pač ne. Trump se je dosti bolj potrudil, naredil dva lepa centuryja, mu pa zamerim, da je v šesti igri nalašč zgrešil rdečo, ki bi porazila Ronnieja, samo zato, da smo gledali še dve dodatni igri. Sem velik Ronniejev navijač, ampak lahko bi pokazal dosti več volje. Kot je napisal Johnny, easy money in nič več.
Ni mi žal, da sem šel, vendarle sem videl največjega v živo, ampak po ogledu obeh ekshibicij, tako decembrske kot te, lahko skoraj z gotovostjo trdim, da na naslednjo na grem. Bi pa z veseljem šel pogledat kakšen resen turnir ali pa SP v Sheffield.
MMWolverine
# 13.05.2017 ob 00:54
Popolnoma se strinjam z napisanim (tomo_kugy).
Aleksander1982
# 13.05.2017 ob 08:29
Kokice in čips na snookerju? :) You gotta be kidding me...
kiliboy
# 13.05.2017 ob 00:18
Za rojstni dan si želim, da mi kdo kupi karto za prvenstvo v Sheffieldu. Če nisem preveč zahteven, bi želel še eno karto, po možnosti avionsko. Hvala.
johnny007
# 12.05.2017 ob 22:49
Whatever, to je bil quick money grab, pač izplačali so zdolgočasenega Ronnieja, ker so po prejšnjem eventu videli, da je priložnost tu.
Kazalo