Raša Sraka je po zlatu in dveh bronih na evropskih prvenstvih osvojila še srebro. Foto: STA
Raša Sraka je po zlatu in dveh bronih na evropskih prvenstvih osvojila še srebro. Foto: STA
Dve slovenski medalji na Dunaju

Sraka, evropska prvakinja iz leta 2003, se je v borbi za zlato pomerila z Madžarko Anett Meszaros in klonila po iponu. Slovenska judoistka je pred tem najprej z iponom že po pol minute odpravila Avstrijko Bernadette Graf. V 2. krogu se je Nemka Iljana Marzok upirala tri minute dlje. Veliko zahtevnejši je bil polfinalni obračun s Švicarko Julianne Robra, katero je ugnala šele s kazensko juko, ki si jo je nasprotnica prislužila v zadnji minuti borbe.

"Žal mi je, da sem izgubila na ipon. Sicer pa ni bilo kaj narediti. Poskušala sem, a se ni dalo. Vseeno, kolajna je tukaj. Pred prvenstvom si nisem upala niti pomisliti, da bi jo lahko osvojila. Žreb mi je bil pisan na kožo in vse se je poklopilo," je po borbi povedala varovanka trenerja Gregorja Broda.

Bedžetijeva klonila pred nosilko olimpijske medalje
Vlora Bedžeti se je v kategoriji do 63 kg z dvema zmagama prebila do polfinala, kjer je bila po dveh minutah z iponom boljša Nizozemka Elisabeth Willeboordse, bronasta z olimpijskih iger v Pekingu 2008. Bedžetijeva je nato v borbi za bron premagala Nemko Claudio Ahrens.
Boleč poraz Sedeja

Aljaž Sedej (do 81 kg) je zasedel sedmo mesto. Sedej se je poškodoval v četrtfinalu, ko se pomeril z Belorusom Aleksandrom Georgijevom in izgubil. Belorus je Sedeja vrgel, pri tem se je Sedej nekako ujel v njegov kimono in si pri padcu poškodoval komolec. Nemudoma so ga odpeljali na slikanje v bolnišnico. Zaradi poškodbe ni mogel nastopiti v repasažu, borbo je brez boja predal in tako osvojil končno sedmo mesto.

Prvi dan prvenstva v avstrijskem glavnem mestu je Sloveniji prvo odličje priboril Roki Drakšič, ki je osvojil bron v kategoriji do 66 kg.

Dve slovenski medalji na Dunaju