Slovenija je na prvi tekmi izgubila proti Italiji, zdaj pa premagala Češko. Foto: EPA
Slovenija je na prvi tekmi izgubila proti Italiji, zdaj pa premagala Češko. Foto: EPA

Slovenija je povedla v 17. minuti prek Maxa Vesela. V zadnji minuti prvega dela je izenačil Michal Seidler. Izkazala sta se oba slovenska vratarja Nejc Berzelak in Marko Peček, ki je pet minut pred koncem ubranil najstrožjo kazen, strel s šestih metrov.

Drama v Mariboru pripadla Sloveniji

Obe reprezentanci sta izgubili prva dvoboja v kvalifikacijski skupini, zato je bil za ohranitev realnih možnosti za uvrstitev na prvenstvo v Uzbekistanu poln izkupiček nujen. Do vodstva 2:1 je več pokazala Slovenija, v zadnji četrtini tekme pa so gostje povsem pritisnili na vrata Berzelaka, ki je branil izvrstno in se ni pustil več premagati.

Slovenija je povedla v 16. minuti. Turk je z natančno podajo pred golom lepo našel Vesela, ta pa je brez oklevanja mimo vratarja poslal žogo pod prečko.

V zadnji minuti prvega dela so izenačili, ko je napako domačih izkoristil Michal Seidler. Slovenci bi lahko ekspresno odgovorili, še pred odhodom na odmor je okvir vrat zadel Jeremy Bukovec.

Že v drugi minuti nadaljevanja so Čehi tekmecem vrnili darilo. Tudi oni so storili hudo napako, ki jo je kaznoval Turk in svojo ekipo znova popeljal v vodstvo.

Šest minut pred koncem so Čehi vratarja zamenjali s šestim igralcem, toda to jim kljub priložnostim pri izidu ni pomagalo. Dve največji priložnosti je zamudil Seidler, ki se je sicer izkazal s tehničnim znanjem, a učinkovit ni bil. Po odličnem samostojnem prodoru mu je veselje preprečil Berzelak, nato pa ga je razžalostil še rezervni vratar Peček, ki mu je ubranil kazenski strel. Denis Totošković je v zadnjih sekundah zadel vratnico.

Vrstni red: Španija, Italija in Slovenija (tekma več) po 3 točke, Češka (tekma več) 0 točk.

Tri točke so realnost