Celjska obramba je do 14. minute dobile le tri gole. Vratar Gorazd Škof nato ni bil več tako razpoložen in končnih 34 golov je precej. Foto: RTV SLO
Celjska obramba je do 14. minute dobile le tri gole. Vratar Gorazd Škof nato ni bil več tako razpoložen in končnih 34 golov je precej. Foto: RTV SLO
V moštvu Ciudad Reala sta igrala tudi nekdanja Celjana Sergej Rutenka in Aleš Pajovič. Foto: RTV SLO
Uroš Zorman
Uroš Zorman ni pokazal vsega, kar zna. Nekaj zaradi poškodbe, ki ga je pestila, svoje pa je naredila tudi trema, ker bo naslednjo sezono najbrž član Ciudad Reala. Foto: RTV SLO

Celjski rokometaši so se na začetku sijajno kosali s španskim velikanom in predvsem po zaslugi razpoloženega vratarja Gorazda Škofa (ubranil je prvi sedemmetrovki) vodili tudi za štiri gole (3:7). Pri 7:10 se je ustavilo. Z delnim izidom 5:0 je Real prvič povedel in na odmor odšel s prednostjo 14:12.

Razlika narasla na devet
Dragan Gajič je presenetil s petimi zadetki v prvem polčasu. Pogrešali smo zadetke Uroša Zormana in Edvarda Kokšarova, predvsem pa se za glavo držali ob številnih zgrešenih "zicerjih". V drugem delu je do izraza prišel širok nabor sijajnih igralcev pri španski ekipi, neuradno vredni osem milijonov evrov. Zadevala sta predvsem Hrvat Mirza Džomba in še lani igralec Celja Sergej Rutenka. V 24. minuti je najvišje vodstvo znašalo 31:22.

Upanje umira zadnje
Na srečo so slovenski prvaki bolje odigrali končnico, v kateri je Jure Natek dosegel vse tri svoje gole. Pred sobotno povratno tekmo tako še tli iskrica upanja za velik podvig. Konec koncev je še živ spomin na šampionsko sezono 2003/04 in na Ademar Leon, ki je prvo tekmo osmine finala dobil za 13 golov.

Izjave po tekmi
Miro Požun
: "Tekmo so fantje začeli obetavno in dokazali, da se ne bojijo močnega tekmeca. Problemi so nastopili v nadaljevanju, ko je Real s številnimi menjavami držal isti tempo, ki ga mi seveda nismo mogli slediti. Španci so si priigrali velik kapital, kljub temu pa upam na razburljivo 'revanšo'.

Uroš Zorman: "Začeli smo dobro, morda celo predobro, zaostanek 7 golov pa na povratnem srečanju še daje nekaj upanja na preobrat. Imamo še veliko rezerve!

Talant Dušebajev, trener Ciudad Reala: "Najbolj pomembno je, da je moja ekipa ostala mirna tudi po zaostanku štirih golov. Tedaj sem igralcem dejal, da izid ne kaže realnega stanja. Celjani so se spet izkazali za zelo spodobno ekipo. Na povratni tekmi nas čaka še veliko dela."

Arpad Šterbik, vratar Ciudad Reala: "Malce sem jezen, da nismo zadržali devet golov prednosti. To bi bilo veliko boljše izhodišče pred povratno tekmo na vročem igrišču v Celju, proti kateremu še nisem igral v ligi prvakov. Celjani so se še enkrat izkazali za zelo neugodnega tekmeca, na njihovem igrišču bo potrebno igrati zelo kakovostno in previdno."

ČETRTFINALE, prve tekme
CIUDAD REAL - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 34:27 (14:12)

Džomba     9 (2)    Kokšarov    7 (4)
Rutenka    5        Gajič       6    
Fis        4        Kozlina     5    
Urios      4        Kozomara    3    
Kallman    3        Natek       3    
Stefansson 3        Zorman      3    
Davis      2                         
Entrerrios 2                         
Metličič   2                         
                 CRE     CPL         
Sedemmetrovke:   4/6     4/6         
Izključitve:      8      14 minut    
RK: Pajovič/60.                      

PORTLAND SAN ANTONIO - BARCELONA 25:21 (11:11)
Rocas, Balić, Ortigosa in Ruesga po 5; Romero 8, Nagy 6.

MONTPELLIER - FOTEX VESZPREM 23:21 (11:10)

KIEL - FLENSBURG 28:32 (13:12)
Kavtičnik in Hagen po 5; Stryger 6.

Povratne tekme bodo 4. marca.