Borut Mačkovšek je bil na prvi tekmi nerešljiva uganka za obrambo Hamburga. Foto: Aleš Fevžer
Borut Mačkovšek je bil na prvi tekmi nerešljiva uganka za obrambo Hamburga. Foto: Aleš Fevžer
Celje PL
Ob Savinji tekmo vidijo kot novo izkušnjo v gradnji 'novega Celja'. Foto: MMC RTV SLO

Nemci so na prvi tekmi zmagali z 38:29, povratna pa bo že v četrtek ob 19.30. "Upam, da poraz na prvi tekmi ne bo vplival na moje varovance. Povratno tekmo moramo v največji meri izkoristiti za nabiranje novih izkušenj in tako postati močnejši za prihodnjo sezono v Ligi prvakov. Povratna tekma nam je tako lahko le plus, iz obeh tekem pa moramo nato potegniti nauke in tako pridobiti znanja za naprej. Le tako moramo razmišljati," je odločen trener Celja Vladan Matić.

Matić: Ne smemo jokati
"V tem letu smo naredili nekatere velike stvari, in to je trenutno naš domet. Nam samim in navijačem smo priredili mnoge lepe trenutke, tako moramo nadaljevati. Ne smemo jokati, temveč moramo vzdignjenih glav naprej, vmes pa nabirati izkušnje, ki jih bomo potrebovali pred nadaljevanjem prvenstva. Na povratni tekmi se moramo boriti po najboljših močeh, Hamburgu nuditi maksimalen odpor, hkrati pa upamo, da ne bi prišlo do kakšne nove poškodbe, saj nas že v naslednjem tednu čaka prvenstveno gostovanje pri Krki," je še dodal Matić.

Mačkovšek: Gostitelji so favoriti
Na prvi tekmi se je v slovenski ekipi najbolj izkazal Borut Mačkovšek s 13 zadetki. Rokometaš, ki se bo v prihodnji sezoni preselil prav v Nemčijo (Hannover), pred povratno tekmo razmišlja: "Ne glede na visok poraz se ne bomo predali, kdo ve, morda pa bi lahko v Hamburgu, kjer bomo igrali neobremenjeni, presenetili. Gostitelji so veliki favoriti, mi pa moramo predvsem popraviti našo igro s prve tekme in si nabrati nove izkušnje."

Potenko: Razliko nemogoče nadomestiti
Nemci so v Zlatorogu zabili kar 39 golov. Obrambni igralec Vid Potenko vseeno išče optimizem: "V Celju vsekakor nismo naredili rezultata, ki smo si ga želeli. Devet zadetkov razlike je veliko in proti takšni ekipi je to praktično nemogoče nadomestiti. Doma smo želeli presenetiti in zmagati, a smo verjetno v preveliki želji po dobrem izidu malce pregoreli. Nismo odigrali tiste obrambe, ki smo jo sposobni odigrati, v napadu sicer ni bilo vse vrhunsko, a vseeno bolje kot v obrambi. Tu lahko iščemo optimizem za povratno srečanje in na tem lahko gradimo pripravo."

Liga prvakov, osmina finala, povratne tekme:
Četrtek ob 19.30:
HAMBURG - CELJE PL 38:29

Sobota ob 17.15:
FLENSBURG - GORENJE 28:25

Sobota:
VESZPREM - ADEMAR LEON 23:20
METALURG - DINAMO MINSK 26:23

Nedelja:
BARCELONA - SILKEBORG 32:26
KIELCE - PICK SZEGED 25:26
KIEL - ČEHOVSKI MEDVEDI 35:37
FÜCHSE BERLIN - ATLETICO MADRID 29:29

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.