Foto:
Foto:
Lahko v Tivoliju pričakujemo novo slavje?

Prenos tekme lahko gledate na drugem sporedu Televizije Slovenija.


Vabljeni na forum

Nemci so v zadnjih letih v vrhu svetovnega rokometa, saj so aktualni evropski in svetovni podprvaki. Na drugi strani pa so gostitelji ne le prvič v finalu velikega tekmovanja, temveč prvi slovenski športni kolektiv, ki se bo z največjih tekmovanj vrnil z odličjem okoli vratu.

Pred polfinalom s Hrvaško so naši reprezentantje optimistično napovedali zmago in finale. Na igrišču so besede potrdili z borbeno in moštveno igro. Po zmagi so enoglasno napovedali zlato. Verjamemo jim, da bodo na igrišču zopet pustili srce. Bo dovolj?

Finalista sta se srečala pred štirimi dnevi, ko so Nemci povsem povozili četo Toneta Tislja. Nemci so si že v 10. minuti nabrali visoko prednost (6:1), ki je več niso spustili iz rok. Daniel Stephan in Florian Kehrmann sta skupaj dosegla kar 15 zadetkov.

Danci so v polfinalu pokazali, da je Stephana mogoče zaustaviti, saj je edini gol dosegel devet sekund pred koncem tekme. Blestela sta še zimzeleni Volker Zerbe in Jan-Olaf Immel, ki je Dancem v 15 minutah zabil kar sedem golov. V vratih stoji zanesljivi Henning Fritz, na šestmetrski črti pa turbolentni Christian Schwarzer.

Naši so dokazali, da so kos vsem reprezentancam sveta. Slovenija je na tem tekmovanju osvojila vse, kar se je osvojiti dalo: vozovnico za Atene, naslednji SP in EP ter vsaj srebrno medaljo. Čas je za maščevanje, čas je za zlato!