Foto:
Foto:

Srečanje v razprodani Hali Tivoli se bo začelo ob 17.30. Po mali katastrofi proti Nemčiji in sijajni zmagi nad Francijo smo zapisali slovenski preporod. Toda kakšen preporod je doživela šele hrvaška reprezentanca.



Motor ekipe je Ivano Balić
Hrvati nimajo izrazitega zvezdnika, zato pa jih krasi izjemna kolektivna igra, v kateri vsak prispeva svoj delež.

Vse se vrti okrog organizatorja igre Ivana Balića, ki je iznajdljiv in poleg tega tudi izjemno nevaren strelec. Njegove podaje in blok krožnega napadalca Renata Sulića na črti izkoriščata bombarder Petar Metličić in na tem prvenstvu še posebej razigrani Blaženko Lacković.

Na desnem krilu je njihov najboljši strelec Mirza Džomba, na desnem pa Nikša Kaleb. Prvi golman in hrvaški duhovni vodja je Vlado Šola, ki je proti Švedski samo v prvem polčasu zbral 14 obramb.

Červar: Dobro prenašamo pritisk
Tudi njihove alternative natančno izpolnjujejo zahteve trenerja Lina Červarja. V prvi vrsti je tu kapetan veteran Slavko Goluža, ki je izjemno zanesljiv pri strelih s sedmih metrov (15/18).

V obrambi "umazani posel" opravljajo Tonči Valčić ter dvometraša Davor Dominiković in Igor Vori. Rezervni krili sta Denis Špoljarić in igralec Prul 67 Vedran Zrnić.

"Moji igralci so dokazali, da so dovolj izkušeni in da dobro prenašajo pritisk," je po dvoboju z Rusijo dejal hrvaški trener Červar. V soboto bodo njihovi navijači prvič v manjšini. Bodo Hrvati prenesli tudi pritisk v peklu Tivolija?