David Špiler in soigralci bodo morali prebiti visok hrvaški blok v obrambi 6-0. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
David Špiler in soigralci bodo morali prebiti visok hrvaški blok v obrambi 6-0. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Slovenija
Prizor s torkovega popoldanskega treninga. Slovenija je močan kolektiv. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Denič, Zorman, Duvnjak in Goluža pred tekmo Slovenija - Hrvaška

29-letni Gorenjec je med najbolj izkušenimi v zasedbi Borisa Deniča. Kako se torej lotiti favorizirane Hrvaške? "Majčkeno drugače kot drugih. Morali bomo biti precej bolj skoncentrirani pri zaključnih strelih in bolj moško zaigrati v obrambi, če hočemo kaj narediti, saj so za dva do tri razreda boljši od Norvežanov, vemo pa, kako se je ta tekma končala za nas," pravi levi zunanji slovenske reprezentance.

Podoživite slovenski zmagi nad Hrvaško (27:25) z evropskega prvenstva leta 2004 v Ljubljani in z evropskega prvenstva v Zagrebu leta 2000 (25:24). Razmerje v zmagah in porazih na EP-jih je 2:2. Hrvaška je slavila leta 1996 (26:22) in 2008 (29:24).

Če tako pravi njihov selektor ...
Hrvaški selektor Slavko Goluža je napovedal trdo in izenačeno tekmo. "Mi se nikakor ne bomo predali, in prepričan sem, da tudi oni ne. Če njihov selektor pravi, da bo izenačeno, zakaj ne?" Bo moči dovolj? "Šele ena tekma je za nami, treniramo pa celo življenje. O utrujenosti bomo govorili v polfinalu. Prej ne smemo."

Nevarnost preti z vseh položajev
O najnevarnejših hrvaških rokometaših: "Vsi so nevarni. Na zadnji tekmi je blestel Štrlek, ki ni zgrešil strela. Tu so še Čupić, Horvat, Lacković, Balić, Duvnjak ... Ne bom našteval naprej, da ne bom pozabil koga. Kogar koli od njih omeniš, jih v rokometnem svetu vsi poznajo, medtem ko v naši reprezentanci ni tako. Že s tega vidika smo bolj "mlečni" od njih, a to nikakor ne pomeni, da nas bodo 'dobili'."

Z njimi vedno enakovredno igrali
Je medsosedsko rivalstvo še tako vroče kot včasih, ali se je izpelo? "Ta naboj bo vedno ostal. Tako kot je to med Skandinavci, je tudi na Balkanu. Večkrat smo bili že v slabši formi, pa smo z njimi enakovredno igrali, tako da jaz tudi tokrat pričakujem borbo do konca," napoveduje Špiler.

Iz Vršca,

Denič, Zorman, Duvnjak in Goluža pred tekmo Slovenija - Hrvaška