Tjaša Stanko je za slovenske prvakinje dosegla sedem golov. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Stanko je za slovenske prvakinje dosegla sedem golov. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke bi kaj lahko osvojile obe točki, a so bile premalo učinkovite pri strelih s sedmih metrov (4/7).

Arenhart ukrotila kar 15 strelov
Po drugi strani pa so vseeno lahko zadovoljne z razpletom, saj je njihova vratarka Barbare Arenhart, ki je skupaj zbrala kar 15 obramb, v izdihljajih tekme zaustavila 100-odstotno priložnost Antonine Škorobogačenko in s tem preprečila zmago igralk iz Moskve.

Andrea Lekić: 'Zelo smo zadovoljne z izidom. Smo na dobri poti in verjamem v to, da imamo veliko možnosti za zmago v Ljubljani.' Foto: www.alesfevzer.com
Andrea Lekić: 'Zelo smo zadovoljne z izidom. Smo na dobri poti in verjamem v to, da imamo veliko možnosti za zmago v Ljubljani.' Foto: www.alesfevzer.com

Vodile že s štirimi goli prednosti
Slovenke so dobro igrale v prvem polčasu, v katerem so po golu Arenhart, ki je zadela čez celotno igrišče, povedle že z 11:7, a zaradi nezbranosti so na odmor odšle le z golom naskoka (12:11).

Napete zadnje minute ...
Ljubljančanke so imele v drugi polovici tekme rezultatski nadzor na igrišču do 48. minute, ko so jih Moskovčanke znova ujele in izenačile na 18:18, tri minute pozneje pa po golu Karine Sabirove po dolgem času zaostale (18:19).

... in sekunde
V živčni končnici so odločale malenkosti. Sprva je kazalo na zmago Moskovčank, ki so si že priigrale dva gola prednosti (20:18), a Ljubljančanke so se le zbrale. V 59. minuti je Katarina Krpež-Šlezak izenačila na 21:21, v izjemno razburljivi končnici pa je Južnoameričanka na vratih Krima nekaj sekund pred koncem dvoboja z izjemno obrambo svojim soigralkam prinesla točko.

Na trenutke padla zbranost
"Čestitam moji ekipi za borbo in zelo dobro igro v obrambi. Realizirali smo tiste elemente v igri, ki smo jim v preteklem tednu posvetile največ pozornosti. Na trenutke nam je sicer padla zbranost, a pred nami je še teden dni, da se pripravimo na povratno tekmo. Pogledali bomo napake in jih skušali popraviti. Zagotovo imamo rezerve predvsem v realizaciji," je tekmo ocenila trenerka slovenske ekipe Natalija Derepasko.

Isti ekipi se bosta med seboj pomerili tudi v naslednjem krogu, tekma bo 20. novembra v Ljubljani.

Krimovke osvojile točko v Moskvi

7. krog:

CSKA MOSKVA − KRIM MERCATOR 21:21 (11:12)

CSKA Moskva: Sedohina, Kaplina, Gorškova, Gros 1, Mihajličenko 3, Šamanovskaja 1, Sudakova, Markova 1, Sabirova 3, Ilina 1, Heindahl 1, Škorobogačenko 3, Ilarijonova 2, Rabazulkina, Ristovska 5.

Krim Mercator: Arenhart 1, Risović, Jurič, Stanko 7, Sercien Ugolin, Pineau, Žabjek, van Kreij, Posavec, Klemenčič 2, Ljepoja 1, Varagić 1, Gomilar Zickero 1, Krpež-Šlezak 3, Lekić 5, Svetik.

Sedemmetrovke: CSKA Moskva 3 (2), Krim Mercator 7 (4).

Izključitve: CSKA Moskva 4, Krim Mercator 4 minute.


GYÖR − KASTAMONU 37:20 (19:9)

SÄVEHOF - METZ 28:31 (12:15)

ODENSE - KRISTIANSAND 27:32 (15:17)

Lestvica: Györ 14, Metz 10, Kristiansand in Odense po 8, CSKA 7, Sävehof 4, Krim 3, Kastamonu brez točk.