Naloga ne bo lahka, a ekipa verjame v uspeh. "Cilj je zmaga," je povedala trenerka krimovk Natalija Derepasko, ki na sobotni tekmi računa na prednost domačega terena.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Dvorana pod Šišenskim hribom je Nataliji Derepasko še posebej ljuba. "Že v preteklosti je bila Hala Tivoli zmagovalna dvorana, tu sem doživela uspehe kot igralka in trenerka. Želela bi, da nas s tribun spodbuja čim več navijačev. Oni so naša dodatna moč." Prvih 200 navijačev bo klub oblekel v modro, druge v ljubljanskem taboru pozivajo, naj na tekmo pridejo v barvi krimovk.

Nad menjavo lokacije je navdušena tudi Ana Gros, zadnja okrepitev kluba: "Ko sem odhajala v tujino, Stožic še ni bilo, zato me vsi spomini vežejo na Tivoli. Zame bo to zelo čustvena tekma."

Daljša klop in z njo večja konkurenca za igralne minute so sladke skrbi strokovnega štaba, ki se zaveda, kakšno igralsko dodano vrednost je z Grosovo pridobil. Bosta pa tokrat zaradi poškodb odsotni Betchaidelle Ngombele in Maja Svetik.

"Želimo izkoristiti prednost domačega igrišča. Vse se bo vrtelo okoli podrobnosti. Smo osredotočene in pripravljene na boj ter veliko bolj suverene kot na začetku sezone. Nobenim tekmicam proti nam ne bo lahko," je odločena olimpijska prvakinja v dresu krimovk, Allison Pineau.

Madžarke imajo za seboj bogato evropsko zgodovino. Dvakrat so že igrale v finalu Lige prvakinj (1970/71 in 2001/02), a naslova še niso osvojile. So si pa zato krono evropskih klubskih pokalnih prvakinj nadele kar trikrat (1977/78, 2010/11 in 2011/12), kar je največ med vsemi ekipami.

To sezono so v skupinskem delu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja nastopale v skupini A. Zbrale so osem zmag, trikrat so iztržile remi, premoč pa so morale priznati ekipam CSM Bucuresti (21:27), Team Esbjerg (27:33) in Brest Bretagne Handball (25:30). S skupno 19 točkami so zasedle tretje mesto v skupini.

Derepasko: Gros ogromna pridobitev za Krim

LIGA PRVAKINJ
REPAŠAŽ ZA ČETRTFINALE

Sobota ob 16.00:
KRIM MERCATOR – FERENCVAROS
Povratna tekma bo 2. aprila.

BORUSSIA DORTMUND – METZ

Nedelja, 27. marca:
ODENSE – BREST
BUKAREŠTA – CSKA MOSKVA


ČETRTFINALE

30. aprila/1. maja:
KRIM /FERENCVAROS – KRISTIANSAND
BORUSSIA/METZ – ROSTOV
ODENSE/BREST – GYÖR
BUKAREŠTA/CSKA MOSKVA – ESBJERG

Povratne tekme bodo teden dni pozneje.