Krimovke so v prvem polčasu dosegle samo pet zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so v prvem polčasu dosegle samo pet zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke bodo naslednjo tekmo igrale v sredo, ko bodo na vnaprej odigranem srečanju 13. kroga gostovale v Györu. Prihodnjo nedeljo jih v 11. krogu čaka še gostovanje v Metzu.

Potem ko so slovenske prvakinje na prvi medsebojni tekmi proti danski zasedbi konec oktobra v gosteh izgubile s 24:26, so bile tokrat precej dlje od uspeha. Danke so jih že v prvem polčasu pobegnile za deset zadetkov, tako da je bil drugi del kljub nekaterim prebliskom domačih bolj ali manj le formalnost.

LP: Šesti poraz Krimovk na devetih tekmah

Ljubljančanke so svojo prvo evropsko tekmo v tem koledarskem letu začele precej zadržano in nenatančno. Gostje so v 10. minuti povedle z 2:5, razpoložena Mie Enggrob Hoejlund pa je še povečala prednost Odenseja, ko je v 15. minuti s svojim tretjim golom povišala na 3:7. Trine Knudsen je zatem zadela za 3:8, Bo van Wetering pa za 3:9. Krimovke so dotlej v dansko mrežo spravile le tri žoge z enajstimi streli.

V nadaljevanju danska ekipa še naprej ni popuščala in nekaj minut pozneje, tudi po novih tehničnih napakah Krima, vodila z ogromnih 4:12. Za nameček je nato kaznovala še izključitev Maje Svetik in praktično odločila tekmo pri izidu 5:15 v 27. minuti. To je bil tudi izid polčasa, v katerem so imele krimovke izkoristek uspešnih strelov 5/17.

Bolje, s kar petimi zaporednimi zadetki, so varovanke Natalije Derepasko začele drugi polčas. Tako so vzbudile nekaj upanja, ki pa je znova zamrlo po treh hitrih Odensejevih zadetkih zapovrstjo. Gostiteljice so se sredi polčasa sicer še enkrat približale na 13:18, toda Danke so pozneje znale unovčiti izključitev Allison Pineau za nov žebelj v Krimovo krsto in pobeg na 13:21. To je bila zanje več kot dovolj velika zaloga za zadnjih deset minut.

Čestitam Odenseju za odlično tekmo, to je res dobra ekipa, se pa opravičujem navijačem za naš katastrofalen prvi polčas. Veseli me, da smo se v drugem polčasu zbrale in pokazale, da še nismo pozabile igrati rokometa. Upam, da bomo tako nadaljevale.

Natalija Derepasko, trenerka Krima Mercatorja

Liga prvakinj

Skupina B, 10. krog

KRIM MERCATOR – ODENSE 19:24 (5:15)

350 gledalcev

Krim Mercator: Radosavljević, Jurič, Stanko 1, Sercien Ugolin, Pineau 2 (1), Žabjek 1, Arenhart 2, Posavec 3, Klemenčič 3, Ljepoja, Varagić 2, Ngombele 1, Gomilar Zickero 2, Risović, Lekić 2, Svetik.

Odense: Thörn, Aardahl, Kndusen 1, Kyndboel 3, van Wetering 4, Abbingh 3 (3), Nüsser 2, Iversen 2, Reinhardt, Larsen, Vollebregt 3, Hoejlund 3, Housheer 3.

7-metrovke: 1/2; 3/3

Izključitve: 6 min; 4 min


GYÖR – METZ 39:30 (20:13)

CSKA MOSKVA – KRISTIANSAND 28:32 (13:16)

Preloženo:
KASTAMONU – SÄVEHOF

Györ 18, Kristiansand 14, Metz 12, Odense 11, CSKA 10, Krim 5, Sävehof 4, Kastamonu brez točk.