Krimovke so vpisale pomembno točko v boju za šesto mesto. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so vpisale pomembno točko v boju za šesto mesto. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke, ki so do te tekme zbrale sedem točk, so pred odhodom na težki gostovanji v Metz in Kristiansand poudarjale, da lahko z držanjem dogovorov in disciplino vzamejo kakšno točko favoriziranima tekmecema. To so uresničile že na prvi od dveh tekem in se utrdile na šestem mestu skupine, ki še vodi v dodatne boje za četrtfinale. Krimovke do konca skupinskega dela čakata še obračun s Kristiansandom, ki bo v soboto, in nato za konec domača tekma z neposrednim tekmecem za šesto mesto Sävehofom, ki bo pred tem igral še proti Györu.

Čestitala bi vsem dekletom in celotnemu štabu za to težko prigarano točko. Mislim, da smo pokazale, da smo ekipa in da lahko igramo. Žal mi je, da ne odhajamo z obema točkama, a našle bomo zmage, ki jih potrebujemo za napredovanje.

Tjaša Stanko

Varovanke Nataše Derepasko so se v prvem polčasu hitro znašle v resnejšem zaostanku, saj je favorizirana francoska zasedba povedla s 3:0 in 5:1, podobno prednost pa je držala do izida 11:10, ko so se z golom Maje Svetik v 21. minuti krimovke vrnile v igro. Tudi v uvodu drugega dela, v katerem je vratarka Krima Jovana Risović zbrala osem obramb oziroma obranila 44 odstotkov vseh strelov, so Ljubljančanke držale korak z Metzem, Harma van Kreij jih je v 39. minuti popeljala tudi do vodstva z 21:20. Tija Gomilar Zickero je v 49. minuti svojo ekipo popeljala še do dotlej najvišje prednosti 24:22, in čeprav so se Francozinje kmalu znova priključile, so gostje še naprej povzročale preglavice domači zasedbi. Po izidu 27:27 v 57. minuti sta nato obe ekipi zapravili po dva napada, tudi zadnji strel članice Krima Oceane Sercien Ugolin ni prinesel spremembe izida, tako da sta se tekmeca razšla z delitvijo točk.

V domači vrsti je bila s petimi goli najboljša Louise Burgaard, pri Krimu pa sta jih toliko prispevali Tjaša Stanko in Katarina Krpež-Šlezak.

Krimovke do velike točke v Metzu, malo zmanjkalo do obeh

Skupina B, preložena tekma 11. kroga:
METZ - KRIM MERCATOR 27:27 (15:17)

Metz: Almeida de Paula 4, Bouquet 1, Mičijević 1, N'gouan 2, Nocandy 2, Horacek 2 (1), Kapitanović, Bont 2, O. Kanor 1, Burgaard 5, L. Kanor 1, Jacques 3, Bouktit 2, Cardoso de Castro 1, Sako.

Krim: Radosavljević, Stanko 5, Sercien Ugolin 2, Pineau 2, Žabjek, van Kreij 4, Arenhart, Klemenčič, Ljepoja 4, Varagić 2, Ngombele, Gomilar Zickero 1, Krpež-Šlezak 5 (3), Risović, Lekić, Svetik 2.


Lestvica: Györ 24, Metz 17, Kristiansand 16, Odense 13, CSKA Moskva 12, Krim 8, Sävehof 6, Kastamonu brez točk.