Liga prvakinj v rokometu
(5)
Rokometašice Krima bodo v soboto poskušale premagati nemškega prvaka Thüringer. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Po premočnem Györu bo za Krim Thüringen realnejši preizkus

Zadevati bo treba tudi iz protinapadov
11. oktober 2018 ob 16:40
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Rokometašice Krima Mercatorja bodo proti Thüringerju naskakovale prvo evropsko zmago sezone. Treba bo več zadevati iz protinapadov, v obrambi pa biti pozoren na hitre Nemke in na igro brez vratarke.

Krimovke bodo v soboto ob 19. uri na Kodeljevem igrale tekmo 2. kroga Lige prvakinj. Tekmec bo nemški prvak Thüringer, ki bo realnejši preizkus Krimovih zmožnosti, potem ko so slovenske prvakinje za uvod "trčile" na premočni Gjör (39:23), ki brani naslov evropskega prvaka. Thüringer je seveda tudi kakovostna ekipa, ki v domači ligi zlahka premaguje tekmece in ima po štirih krogih štiri zmage z razliko v golih 147:92, a vendarle bo lažje premagljiva kot Györ.

V soboto bo šlo na nož
"Tekma proti Györu je pokazala veliko naših slabosti oziroma je bil Györ tako kakovosten, da pač nismo bili enakovredni niti v enem elementu. Takoj s ponedeljkom smo se osredotočili na Thüringer. Ta je izgubil proti Podravki (26:28). Nemke spremljam že dolga leta in moram reči, da je bila to ena njihovih najslabših tekem na domačem igrišču. Tako bo v soboto šlo na nož. Bomo pa tudi mi tokrat na višji ravni, gremo na zmago," poudarja trener Krima Uroš Bregar.

Thüringer krasi dinamična igra
Bregar poudarja, da je ekipa Thüringerja zelo kakovostna. "Dodali so še levo in desno zunanjo igralko, mladi nemški reprezentantki Alicio Stolle in Emily Bölk. Krasi jih dinamična, hitra igra, zato bo pomembno, da se čim hitreje vračamo v obrambo. V prvi vrsti pa moramo zaustaviti njihovo hitro igro in organizatorko Iveto Luzumovo," pravi Bregar in izpostavlja dejstvo, da so Nemke nevarne tudi z drugih položajev.

Ob omenjenih je opozoril tudi na Madžarko Krisztino Triscsuk, vračata se Saskia Lang in Alexandra Mazzucco in izkušeno desnokrilno igralko in dobro strelko Lydio Jakubisovo. Nemke sicer veliko igrajo tudi z igralko več oziroma brez vratarke, zato se pri Krimu pripravljajo tudi na branjenje z igralko manj.

Zadevati bo treba tudi iz protinapadov
"Ne bo lahko, Thüringer je res kakovosten, ampak bomo pokazali pravi obraz. Predvsem v obrambi moramo biti na višji ravni, da posledično zadevamo tudi iz protinapadov, česar na prvi tekmi nismo delali," je še povedal Bregar.

Krim se je s Thüringerjem nazadnje srečal v sezoni 2014/15, in sicer v glavnem delu Lige prvakinj. Obakrat so slavile Nemke, s 26:23 v Ljubljani in 33:21 doma.

V skupini C tako po prvem krogu vodita Györ in Podravka z dvema točkama, Krim in Thüringer sta še brez. V nadaljevanje tekmovanja se uvrstijo prve tri ekipe iz skupine.


LIGA PRVAKINJ, skupina C, 2. krog, sobota ob 19.00:
KRIM MERCATOR - THÜRINGER

Nedelja ob 18.45:
PODRAVKA VEGETA - GYÖR

Vrstni red: Györ in Podravka po 2, Thüringer in Krim 0 točk.

V nadaljevanje tekmovanja se uvrstijo prve tri ekipe.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
rhino
# 12.10.2018 ob 13:04
Clanek sem odprl samo zaradi slike...
kojot9
# 11.10.2018 ob 23:47
Na sliki: eni se hebe, eni se neumno zdi, ostale so pa čist šokirane... le kdo in kaj govori ?
anitahabic
# 13.10.2018 ob 04:25
26:22
richy
# 12.10.2018 ob 17:03
V ozadju pa zdrava hrana -čips.
Sorrento
# 11.10.2018 ob 20:54
Ženski rokomet je čuden šport, ki zanima zelo redke.

Pri čemer je klub Krim v glavnem ena sama pralnica denarja družine Janković. Šerif je vedno ukazal, kdo moral "donirati" klubu. Potem pa je kot predsednik kluba ob servilnem računovodstvu denar prerazporejal naprej v svoje sheme.
Kazalo