Nikola Karabatić je iz igre metal 9/9. Visoka pričakovanja in  pritiski v PSG-ju ga ne obremenjujejo:
Nikola Karabatić je iz igre metal 9/9. Visoka pričakovanja in pritiski v PSG-ju ga ne obremenjujejo: "To zame ni nič novega. Vso kariero igram v klubih, kjer je treba zmagati vsako tekmo." Foto: www.alesfevzer.com
Šime Ivić
Šime Ivić je dobro prebijal obrambo gostov. Zabil ji je osem golov. Foto: www.alesfevzer.com

To je bila za Celjane najlažja tekma, saj niso imeli česa izgubiti. Pri nas je položaj drugačen. Če ne zmagamo za deset golov, to ne šteje. Pa ne, ker bi mi tako želeli, ampak ker nam je bilo to naloženo. Kar pa je normalno, glede na ekipo, ki jo imamo.

Hrvaški krožni napadalec Igor Vori o "zahtevah" v PSG-ju
Branko Tamše
Trener Branko Tamše meni, da bi si njegovi varovanci zaslužili točko. Foto: www.alesfevzer.com
Arthur Malburg Patrianova
Novinec Brazilec Arthur Malburg Patrianova se vrača po težki poškodbi kolena. Iz tekme v tekmo igra bolje. Foto: www.alesfevzer.com

5.000 navijačev v Zlatorogu je znalo nagraditi veliko borbenost in željo pivovarjev, ki so praktično vso tekmo dihali za ovratnik velikim favoritom iz Pariza. Ti so si šele v zadnji četrtini priigrali odločilno prednost nekaj golov. Celjani, tokrat so igrali brez Mihe Zarabca in Luke Dobelška, si težko veliko očitajo, saj so kljub porazu odigrali (zelo) dobro. Kar nekajkrat sta jih razburila portugalska sodnika Duarte Santos in Ricardo Fonseca, mimo katerih domači trener Branko Tamše po tekmi ni mogel.

Če bi bil na dresih Zagreb, bi se končalo drugače
"Žal nismo bili nagrajeni s točko, ki smo si jo kljub vsem težavam znotraj ekipe zaslužili. Pred tekmo sem vam povedal, obljubil le eno, in sicer, da se bomo borili po najboljših močeh. In to so fantje tudi storili. Žal nam ni bilo dovoljeno, da bi v določenih trenutkih igrali 6 na 6. Gledal sem tekmo med Zagrebom in Wislo. Imam občutek, da če bi na naših dresih pisalo Zagreb, bi se srečanje najbrž drugače končalo," je bil trener Branko Tamše najprej kritičen do sojenja portugalskih sodnikov.

Tamše: Hvala navijačem, za to treniramo
Nato pa nadaljeval: "Zahvalil bi se Florjanom in vsem, ki so nas prišli podpret iz vse Slovenije. Za takšne trenutke treniramo. Vesel sem, da nekateri novinci iz tekme v tekmo napredujejo. Hkrati čakam, da bom lahko enkrat s celotno ekipo naredil trening. Vsi si želimo točk in skalpov. Upam, da bodo jutri dopoldne vsi, ki so danes igrali, na treningu in da bomo šli naprej po naši poti." Ta je naporna, saj bodo Celjani že v torek zjutraj odleteli proti severu Nemčije, kjer jih dan pozneje čaka obračun s Kielom.

Ivić: Ko daš vse od sebe, ne moreš biti razočaran
Svojo najboljšo predstavo v celjskem dresu je pokazal Šime Ivić, ki je dosegel osem golov. "Igrali smo z zvezdami rokometa, ki so pobrali vse mogoče medalje. Gre za odlično ekipo, velike individualce. Težko jih je bilo zadržati. Zgodil se je poraz, a hkrati tudi naša odlična partija. Ko daš vse od sebe, ne moreš biti razočaran. Odločila sta kakovost in naši zgrešeni zicerji. Imamo nekaj problemov z zdravjem in poškodbami. Kljub temu moramo iskati poti do zmag, ne pa iskati opravičil za poraze. A tega ne počnemo, saj smo zmagovalci," je odločen Ivić.

Karabatić: Morali smo se boriti do konca
Kljub odlični predstavi Ivića je bil na drugi strani še boljši Nikola Karabatić, ki je znova pokazal, zakaj je najbolj cenjen igralec v rokometnem svetu. Tokrat je zabil devet golov iz prav toliko poskusov. "Celjani so odigrali dobro, agresivno. Morali smo igrati na polno. Borili smo se ves drugi polčas, da nam je uspelo. Kljub porazu lahko Celju še vedno uspe preboj naprej. Škoda, ker jim je doma spodletelo proti Zagrebu. A kljub temu ob takšni igri, kot so jo pokazali danes, in ob takšnem občinstvu lahko dobijo nekaj tekem in se uvrstijo v osmino finala," je ocenil Karabatić.

Liga prvakov se ne osvoji z danes na jutri
196 cm visoki zunanji igralec, ki je v rokometu osvojil vse, kar je mogoče, je pred letošnjo sezono iz Barcelone prestopil v super bogati "katarski" PSG, da bi mu pomagal splezati na evropski klubski vrh. "Jasno je, da so naši cilji, da osvojimo vse, kar je mogoče, ampak vemo, da se Liga prvakov ne osvoji z danes na jutri. Videli ste, koliko časa je potreboval Kiel, da jo je osvojil. Poglejte Veszprem, kakšno močno ekipo ima, pa mu še ni uspelo. Seveda imamo visoke cilje, hkrati pa spoštujemo druge ekipe in vemo, kako težko je. Pot je dolga," ostaja realen 31-letni Francoz hrvaško-srbskega porekla.

Serdarušić bi si želel enega ali dva Celjana
Za konec pa še ocena gostujočega trenerja Zvonimirja Serdarušića, ki je moral leta 2010 po sedmih mesecih zapustiti celjsko klop. "Vedel sem, da ne bo lahko. Celjani imajo dobro ekipo in bučno podporo občinstva. Srečanje je bilo odprto vseh 60 minut. Dobili smo preveč golov. Videli ste, da v napadu pade preveč bremena na levega in srednjega zunanjega, to je na Mikkela Hansena in Nikolo Karabatića. Prav tako imamo probleme na levem krilu in desnem zunanjem," je o stanju ekipe povedal Serdarušić, nato pa o možnosti Parižanov, da osvojijo Ligo prvakov, povedal: "Nisem jasnovidec. Trudimo se, da pridemo do Kölna. PSG ima dobro ekipo, zato ne bi bilo presenečenje, če bi zmagal, a tu so še drugi klubi Barcelona, Flensburg, Veszprem ..." je sklenil Serdarušić in še razkril, da bi si iz trenutne celjske ekipe želel enega ali dva igralca. O imenih pa seveda ni želel govoriti ...

Aleš Vozel, @vozela1

To je bila za Celjane najlažja tekma, saj niso imeli česa izgubiti. Pri nas je položaj drugačen. Če ne zmagamo za deset golov, to ne šteje. Pa ne, ker bi mi tako želeli, ampak ker nam je bilo to naloženo. Kar pa je normalno, glede na ekipo, ki jo imamo.

Hrvaški krožni napadalec Igor Vori o "zahtevah" v PSG-ju
Bogati PSG slavil v Zlatorogu
Bogati PSG slavil v Zlatorogu