Gorenje Velenje po 4 krogih v svoji skupini zaseda tretje mesto. Foto: Urban Urbanc
Gorenje Velenje po 4 krogih v svoji skupini zaseda tretje mesto. Foto: Urban Urbanc

"Prav gotovo nas čaka težka tekma, saj je Chambery v zadnjih tekmah tako v prvenstvu kot pokalu suvereno premagal Toulouse. Ekipa je nedvomno kakovostna, ne vem, zakaj je še brez točk, bržkone ni izkoristila svojega potenciala. V tej skupini so vsekakor konkurenti za prva tri mesta," o tekmecu razmišlja trener Gorenja Branko Tamše.

Dolg zdravniški karton
Pri osah imajo težave s poškodbami, saj so zboleli Peter Pucelj, Luka Dobelšek, Niko Medved in Marko Bezjak. "Upam, da se bo to ustavilo, saj si tega ne želim in upam, da bo čim manj in da ne bo še kdo podlegel. Želim si, da se bomo optimalno pripravili, ker bomo potrebovali vse igralce vseh 60 minut," si želi Tamše.

Popraviti igro v obrambi
Trener upa na boljšo igro v obrambi: "Na tekmi državnega prvenstva v Ribnici smo imeli v prvem polčasu slabo obrambo, prejeli smo preveč zadetkov. Tako v Franciji ne bomo smeli igrati. V napadu je bilo sicer dobro, dosegli smo 37 golov, a obramba je šepala."

Na nedeljskem francosko-slovenskem obračunu bosta pravico delila slovaška sodnika Michal Badura in Jaroslav Ondogrečula, delegat pa bo Portugalec Antonio Goulao.
Liga prvakov, skupina C:
Nedelja ob 19.00:

CHAMBERY - GORENJE
Nedelja:
METALURG - VIVE KIELCE
ST. PETERSBURG - SILKEBORG
Kielce in Metalurg po 6, Gorenje 4, Silkeborg in St. Petersburg po 2, Chambery 0 točk.