Slovenci so uspešno pričeli kvalifikacije za EP in dobili prvi dve tekmi. Foto: Sandi Fišer
Slovenci so uspešno pričeli kvalifikacije za EP in dobili prvi dve tekmi. Foto: Sandi Fišer
Gorazd Škof
V vratih je bil zelo razpoložen Gorazd Škof. Foto: EPA
Rokometaši odlično začeli začeli kvalifikacije
Slovenci do gladke zmage v Ukrajini

Varovanci Borisa Deniča so uspešno začeli pot proti evropskemu prvenstvu, ki ga bo čez dve leti gostila Srbija. Najprej so v Celju sredi tedna ugnali Portugalsko (34:31), zdaj pa so uspeh oplemenitili še z zmago na gostovanju v Ukrajini. Izjemno razpoložen je bil Gorazd Škof, ki je zbral kar 19 obramb, v napadu pa sta najbolj izstopala Dragan Gajič, ki je dosegel deset zadetkov, in Sebastian Skube, ki je mrežo nasprotnika zatresel sedemkrat.
Skube odlično zamenjal poškodovanega kapetana
Obračun se za slovensko izbrano vrsto ni začel obetavno, saj je moral že v drugi minuti zaradi poškodbe igrišče zapustiti kapetan in prvi organizator igre Uroš Zorman. Vrzel je odlično zapolnil Skube in Slovencem je uspelo v 24. minuti povesti s šestimi goli prednosti, kar je bila najvišja razlika v prvem delu (9:15). Gostitelji so se nato po dveh hitrih protinapadih priključili. Deničevi vrsti ni uspelo izkoristiti dveh igralcev več na igrišču in povišati vodstva. In tako so Ukrajinci na odmor odšli z zmernim zaostankom dveh golov (15:17). 15. zadetek so dosegli prav ob koncu prvih 30 minut.

Škof z obrambami ponesel soigralce do zmage
Na začetku drugega dela so se Ukrajinci takoj približali na vsega zadetek zaostanka, vendar so Slovenci hitro strnili vrste v napadu in v 38. minuti je razlika po uspešnem protinapadu Gajiča znašala 5 golov (17:22). Z izjemnimi obrambami se je izkazal Škof, v napadu pa je igro odlično vodil Skube, ki je skupaj z Gajičem polnil domačo mrežo. Prednost Slovenije je znašala sedem golov. Kvalifikacije se nadaljujejo marca prihodnje leto.

2. krog:
UKRAJINA - SLOVENIJA 25:31 (15:17)

Ševeljev     6      Gajič     10 (2) 
Gančev 5 Skube 7
Stecjura 4 Špiler 5
Pedan 3 Žvižej 2
Onufrijenko 3 (1) Natek 2
Krivčikov 2 Pucelj 2
Nat 1 Kavaš 2
Ostrouško 1 (1) Barišič 1

Sedemmetrovke: 4/2; 3/2
Izključitve: 10 min; 10 min


PORTUGALSKA - POLJSKA 27:27 (17:12)

Lestvica:
SLOVENIJA 2 2 0 0 +9 4 točke
POLJSKA 1 1 1 0 +8 3
PORTUGALSKA 1 0 1 1 -3 1
UKRAJINA 2 0 0 2 -14 0


Rokometaši odlično začeli začeli kvalifikacije
Slovenci do gladke zmage v Ukrajini